in ,

Verhoogde kans op sterfte door overschot vitamine B12

De wetenschappers van het UMCG, het Universitair Medisch Centrum Groningen, waarschuwen voor de gevolgen van een overschot aan vitamine B12. De vitamine bevindt zich alleen in dierlijke producten zoals melk en vlees. Op basis van het onderzoek hebben mensen met een hogere vitamine B12-waarde in hun bloed een grotere kans om te sterven.

Vitamine B12-tekort

Er is al het een en ander bekend over het hebben van een tekort aan vitamine B12. Hierbij komen namelijk onder andere tintelingen, pijn, concentratieverlies en bloedarmoede uit voort. Precies om die reden denken mensen dat het geen kwaad kan om vitamine B12 over te doseren. Maar niets blijkt minder waar.

Rode bloedcellen

Vitamine B12 is erg belangrijk als het gaat om de aanmaak van nieuwe rode bloedcellen. Maar daarnaast zorgt deze vitamine ook mede voor de aanmaak van zenuwcellen en dna. De uitkomsten van het onderzoek door de Groningse onderzoekers is gepubliceerd in het medisch tijdschrift “Jama Network Open”.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De vele voordelen van een veranda

Jehovah’s spannen kort geding aan tegen publicatie onderzoek kindermisbruik