in

Jehovah’s spannen kort geding aan tegen publicatie onderzoek kindermisbruik

Gemeenschap wil publicatie van onderzoek voorkomen door kort geding

De Jehovah’s Getuigen proberen met een kort geding een publicatie van een onderzoeksrapport naar seksueel misbruik te voorkomen. Dat schrijven zowel Het Parool als het Dagblad van het Noorden. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en ook zij bevestigen het kortgeding tegenover de NOS. Zelf zijn de Jehovah’s niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder al publicaties over seksueel misbruik

In 2017 publiceerde dagblad Trouw al dat de afhandeling van seksueel misbruik bij de Jehovah’s onderling wordt opgelost. Daarnaast krijgen slachtoffers helemaal geen hulp en gebeurt er vrijwel niets. Er werd een meldpunt gestart en al snel kwamen daar enkele honderden meldingen binnen.

Onderzoek door Tweede Kamer

In 2018 riep de Tweede Kamer op tot een onderzoek. Dit omdat de geloofsgemeenschap zelf geen aanstalten maakte om ook maar iets zelf uit te zoeken. Er kwamen tal van meldingen binnen en op basis daarvan werd een uitgebreid onderzoek gestart. Daarnaast is dit het eerste grote onderzoek dat wordt gedaan naar de geloofsgemeenschap. Het onderzoek zal ook laten zien hoe gesloten de cultuur van de geloofsgemeenschap is. Ook zal pijnlijk duidelijk worden hoe het seksueel misbruik toegedekt en weggestopt werd door de organisatie.

Bekijk ook:
Top 10 trending PC games van deze maand

Openbaar Ministerie doet ook onderzoek

In het onderzoek zijn alle meldingen vertrouwelijk behandeld en ook niet gedeeld met het OM. De reden hiervoor is dat ook zij bezig is met het onderzoek naar misbruikzaken. In 2019 werd bijvoorbeeld nog een jehova uit Nieuwegein veroordeeld voor misbruik van zijn dochters.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verhoogde kans op sterfte door overschot vitamine B12

Penis raakt gekneld in sexspeeltje en begint te rotten

Penis zit 5 dagen vast in zelfgemaakt sexspeeltje en begint te rotten