testament of samenlevingscontract kopen bij kruidvat

Testament of samenlevingscontract kopen bij de Kruidvat? Dat kan!

0 Shares

Drogisterijketen Kruidvat verkoopt sinds maandag niet alleen luiers en shampoo, maar ook testamenten en samenlevingscontracten. Je kunt deze online bestellen in de webshop voor 199 euro. Deze moet later nog wel ondertekend worden bij een notaris.

Testament of samenlevingscontract kopen bij de Kruidvat

Je kunt het document dus in de online webshop van de Kruidvat kopen. Deze kun je dan online opstellen. Later krijg je het concept in de mail. Daarna krijg je de keuze uit twaalf verschillende notariskantoren met landelijke dekking die de akte kunnen laten passeren. De notaris van jouw keuze zal dan contact met jou opnemen om een afspraak te maken voor ondertekening. Het is een standaard-document.

Extra kosten

Het kan best zo zijn dat er later nog extra kosten bij komen kijken, dit wordt namelijk vaak in de praktijk gezien. Een standaard-akte voldoet vaak niet aan de eisen waardoor maatwerk nodig is. Het is belangrijk dat een notaris doorvraagt en verifieert of de inhoud van het document ook daadwerkelijk overeenkomt met wat die opsteller wilt. Zo’n document heeft wel grote gevolgen voor iemand zijn leven, het is dus cruciaal dat een notaris een goede check uitvoert als iemand niet zeker is van wat hij wilt.

Hema

Eerder was het ook al mogelijk om bij de Hema samenlevingscontracten en testamenten te kopen. Er was toen veel commotie binnen de notariële wereld omdat notarissen zich afvroegen of zo’n ‘Hema-testament’ wel voldoende was gewaarborgd. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) was toen van mening dat notarissen niet konden meewerken aan de Hema-service. Zij vonden dat het niet duidelijk was of betrokken notarissen de notariële wet- en regelgeving wel naleefde. De zaak is toen naar de tuchtrechter gegaan en zelfs in hoger beroep. Uiteindelijk werd er geoordeeld dat het een vrije markt is en dat de Hema-notarisservice niet in strijd was met de voor deelnemende notarissen geldende wet- en regelgeving.

Kruidvat

Ook bij de Kruidvat zal er gekeken worden hoe het gaat en of zorgvuldigheid geboden blijft. Tevens ziet de Hema het als een compliment dat de Kruidvat deze service nu ook aanbiedt, en niet als concurrentie. Het online opstellen van zo’n akte scheelt gemiddeld een paar honderd euro vergeleken met een volledig traject bij de notaris.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.