in ,

Strafblad door coronaboetes worden geschrapt

Ook wordt het bedrag waarschijnlijk verlaagd

Volgens ingewijden zal het kabinet morgen besluiten dat coronaboetes geen strafblad meer opleveren. Ook mensen die al een strafblad hebben gekregen door deze boete zullen met een schone lei beginnen. 

Geen strafblad door coronaboete

Normaal gesproken krijg je een justitiële aantekening bij een boete van meer dan 100 euro. Voor de coronaboetes zal dat nu dus niet meer het geval zijn. Zo’n strafblad kan grote gevolgen hebben terwijl het in verhouding best een klein vergrijp is. Zo zou je bijvoorbeeld problemen kunnen krijgen bij het solliciteren. De boete voor het overtreden van de anderhalve meter regel is op dit moment voor volwassenen 390 euro.

Coronaboete verlagen

Het kabinet zal in gesprek gaan met de Tweede Kamer over het verlagen van de coronaboete. De coalitiepartijen zouden graag zien dat het bedrag verlaagd wordt naar 99 euro. Op die manier zou er sowieso geen strafblad volgen. Het is nog niet duidelijk of de boetes die al uitgedeeld zijn dan ook verlaagd worden. In juli waren er al meer dan 15.000 boetes uitgedeeld, maar dit zijn er de laatste tijd steeds minder.

Bekijk ook:
Stembureauleden gezocht voor aankomende verkiezing

Minister Grapperhaus

Ook minister Grapperhaus heeft een boete gekregen voor het breken van de regels op zijn eigen bruiloft. Hij probeerde deze boete in eerste instantie nog te vermijden door een symbolisch bedrag over te maken. De Tweede Kamer heeft hierna een debat gehad over de commotie en besloten unaniem dat het overtreden van de coronaregels niet mag leiden tot een justitieel dossier. Zijn strafblad zal nu dus ook geschrapt worden.

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze make-up trends ga je zien deze winter

google maps besmette gebieden

Google Maps laat besmette gebieden zien