google maps besmette gebieden
Nikhom Khotjan/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Google Maps laat besmette gebieden zien

Vanaf deze week zal Google Maps de gebieden laten zien waar de meeste besmettingen zijn vastgesteld van het coronavirus. Het gaat om een extra kaartlaag met kleurcodes. De informatie is gebaseerd op data over aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

Google Maps laat besmette gebieden zien

Google Maps wil dat gebruikers makkelijk toegang kunnen hebben tot informatie over coronabesmettingen in het gebied waar zij heen willen gaan. De cijfers zijn afkomstig van gezondheidsorganisaties en zullen per land, regio of stad gesplitst worden. De statistieken zijn dus afkomstig van dezelfde informatiebron waar het RIVM mee werkt. Op dit moment is de informatie al beschikbaar in de zoekmachine van Google, maar de regionale cijfers lijken daar nog niet in te staan.

Waar is dit beschikbaar?

Door op de optie kaartlagen te klikken, rechts onder het profiel-icoon, kun je de nieuwe functie aanzetten zodra deze beschikbaar is. De informatie zal binnenkort beschikbaar zijn in alle 220 landen waar Google Maps werkt, dus ook in Nederland.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.