blank

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel stapt op

0 Shares

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (Financiën) neemt ontslag vanwege de toeslagenaffaire. De fouten die door de Belastingdienst zijn gemaakt in de kindertoeslagaffaire zijn de bewindspersoon fataal geworden. Dat heeft de bewindsman van D66 in de Tweede Kamer gistermiddag bekendgemaakt, voorafgaand aan een debat over de affaire.

De kinderopvangtoeslag van zeker honderden gezinnen is enkele jaren onterecht stopgezet. Deze ouders zijn als fraudeur bestempeld en kwamen in grote financiële problemen doordat de Belastingdienst soms wel tienduizenden euro’s terugvorderde.

“Als helder wordt dat de Kamer begint te twijfelen of ik nog deel van de oplossing ben of dat ik deel van het probleem wordt, dan komt het moment dat ik mijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen”, laat Snel weten

Zijn vertrekboodschap was helder. Hij noemt het systeem van de Belastingdienst een ”meedogenloze alles-of-nietsbenadering. Snel zegt dat we af moeten van het toeslagenstelsel. Het systeem zou zijn langste tijd gehad hebben. Daarnaast voelde de staatssecretaris niet genoeg vertrouwen om problemen bij Belastingdienst aan te pakken en waren recente onthullingen en het zwart lakken van dossiers de druppel die de emmer deed overlopen.

Bekijk ook:
5000 mensen in quarantaine op Mallorca door Covid-19 uitbraak

Bekijk zijn aftreden hier;

https://www.youtube.com/watch?v=IUmi8lZ1rTA

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.