Staatssecretaris van Financiën Menno Snel stapt op 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel stapt op

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (Financiën) neemt ontslag vanwege de toeslagenaffaire. De fouten die door de Belastingdienst zijn gemaakt in de kindertoeslagaffaire zijn de bewindspersoon fataal geworden. Dat heeft de bewindsman van D66 in de Tweede Kamer gistermiddag bekendgemaakt, voorafgaand aan een debat over de affaire.

De kinderopvangtoeslag van zeker honderden gezinnen is enkele jaren onterecht stopgezet. Deze ouders zijn als fraudeur bestempeld en kwamen in grote financiële problemen doordat de Belastingdienst soms wel tienduizenden euro’s terugvorderde.

“Als helder wordt dat de Kamer begint te twijfelen of ik nog deel van de oplossing ben of dat ik deel van het probleem wordt, dan komt het moment dat ik mijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen”, laat Snel weten

Zijn vertrekboodschap was helder. Hij noemt het systeem van de Belastingdienst een ”meedogenloze alles-of-nietsbenadering. Snel zegt dat we af moeten van het toeslagenstelsel. Het systeem zou zijn langste tijd gehad hebben. Daarnaast voelde de staatssecretaris niet genoeg vertrouwen om problemen bij Belastingdienst aan te pakken en waren recente onthullingen en het zwart lakken van dossiers de druppel die de emmer deed overlopen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk zijn aftreden hier;

https://www.youtube.com/watch?v=IUmi8lZ1rTA

Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.