Saved Read later
Deel dit bericht

Medewerker Franse Ministerie van Cultuur geeft 200 vrouwen diureticum

Een voormalig manager van het Frans Ministerie van Cultuur staat terecht omdat hij diureticum in het drinken van 200 vrouwelijke sollicitanten stopte zodat hij ze kon zien plassen. De man zou ook ‘upskirt' foto's hebben gemaakt van zijn slachtoffers.

Christian N. stopte de diureticum in het drinken van jonge vrouwelijke sollicitanten. Hij deed dit over een periode van 10 jaar. Vervolgens nam hij de vrouwen mee voor lange tochten door de stad tot de drugs begonnen te werken. Als gevolg moesten de vrouwen plassen (vaak buiten) en hield Christian ze bedekt met zijn jas en keek hij naar de plassende vrouwen. Op het moment dat de vrouwen aan zijn bureau zaten nam hij ook nog stiekem foto's onder hun rokjes.

Spreadsheet

De voormalig medewerker hield zijn perversiteiten bij in een spreadsheet, hierin stonden 200 namen en aantekeningen over het gedrag van de vrouwen. Tegen de tijd dat hij eindelijk tegen de lamp liep, hij was op heterdaad betrapt in juni volgde zijn op non-actief stelling in oktober. Pas een jaar later stond hij terecht voor zijn acties. Vele vragen zich intussen af hoe het kan dat de man 10 jaar lang zijn gang kon gaan zonder dat iemand actie tegen hem ondernam.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Infectie

Aangeklaagd voor het toedienen van een schadelijke stof, seksueel geweld, het misbruiken van zijn positie, het schenden van de privacy door middel van het nemen van foto's en drugs wetgeving overtredingen gaf Christian toe aan zijn misdaden. Hij verklaarde zijn gedrag door te stellen dat hij compulsief handelde, bekende de foto's en verder gaf hij aan dat hij dacht 10 tot maximaal 20 slachtoffers te hebben gemaakt. Een van zijn slachtoffers schijnt zelfs in het ziekenhuis terecht gekomen te zijn met een zeer ernstige urinebuis infectie. Hierop gaf Christian aan dat hij zich niet bewust was dat de diureticum medische complicaties konden geven aan zijn slachtoffers.

Vooral jonge vrouwen slachtoffer

Zijn slachtoffers waren vrijwel uitsluitend jonge vrouwen. Vele van hen solliciteerde voor het eerst op een baan. In juni echter zag een collega hoe hij een foto maakte van de ‘benen' van een van sollicitant. De collega stapte naar de leidinggevende en zo kwam de bal aan het rollen. Toen onderzoekers zijn computer onder de loep namen kwamen ze de spreadsheet tegen met de 200 slachtoffers.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Hoewel hij bij collega's bekend stond als ‘de fotograaf' omdat hij in de kantine foto's maakte van vrouwenbenen was Christian N. twee jaar werkzaam bij ‘the High Council for Equality Between Women and Men'. Hij gaf leiding aan het Human Rescources team van het departement waardoor slachtoffers nergens heen konden met hun klachten. Minimaal één slachtoffer heeft aangegeven een brief te hebben gezonden aan de leidinggevende, hierop kwam echter nooit een antwoord. Een ander slachtoffer wende zich tot de politie, deze gaven aan dat Christian een man van status was en de aanklacht niet zou blijven kleven aldus Libération (Franse krant).

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.