Sfeer daalt in Ter Apel: Opnieuw mensen die buiten slapen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Sfeer daalt in Ter Apel: Opnieuw mensen die buiten slapen

De sfeer lijkt er absoluut niet beter op te worden in Ter Apel. En dat is natuurlijk niet vreemd. Want ook afgelopen nacht sliepen verschillende mensen buiten. Naar verluidt zou het om meer dan 300 mensen gaan.

Door alle spanningen, onzekerheden en druktes gingen meerdere personen zelfs met elkaar op de vuist. Voorlopig lijkt een oplossing nog niet aan de orde te zijn.

Vol = vol

Het aanmeldcentrum zit met de handen in het haar en lijkt alle aanmeldingen niet meer aan te kunnen. Het centrum zit simpelweg helemaal vol en is niet meer in staat om nieuwe mensen op te vangen of een verblijfplaats aan te bieden. En dit lijkt zelfs een landelijk probleem te worden.

Want ook andere aanmeldcentra in Nederland kampen met hetzelfde probleem. Nergens lijkt een slaapplek over te zijn. Daarbij komt dat Nederland kampt met té kleine huizenmarkt, waardoor ook externe opvangplaatsen geen optie meer zijn. En dit veroorzaakt de nodige spanningen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Vechtpartijen

Vorige week sliepen meer dan 300 mensen buiten voor het aanmeldcentrum in Ter Apel en dit was een recordaantal. Er stonden dan ook veel tentjes op het terrein waar de nachten werden doorgebracht. Dit geluk leek echter niet iedereen te hebben, want ook bureaustoelen diende massaal als slaapplek. Dat is natuurlijk alles behalve comfortabel.

Doordat zoveel mensen op elkaar leven en verkeren in een uitzichtloze situatie, slaat regelmatig de vlam in de pan en ontstaan er vechtpartijen. De gemeente van Ter Apel heeft het terrein uitgeroepen tot risicogebied en doet er alles aan om de veiligheid in acht te houden.

Zo zijn de autoriteiten al begonnen met preventief fouilleren, om zo escalaties te voorkomen. Er wordt op dit moment hard gezocht naar passende oplossingen en andere gemeenten waar asielzoekers ondergebracht kunnen worden. Tot nu toe levert dit niets op en blijft het afwachten. Het Rode Kruis steunt inmiddels de situatie waar nodig.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.