vader wordt zeven keer in rug geschoten

Schokkende beelden: vermoedelijk ongewapende vader wordt zeven keer in rug geschoten door politie voor ogen van 3 kinderen

0 Shares

In Wisconsin, de Verenigde Staten, is het weer raak: een vermoedelijk ongewapende man wordt zeven keer in zijn rug geschoten voor de ogen van zijn drie kinderen. De man had volgens getuigen enkele momenten daarvoor twee vechtende vrouwen uit elkaar proberen te halen.

Vader zeven keer in rug geschoten

Jacob Blake, 29, werd naar het ziekenhuis gebracht en is op dit moment stabiel. De agenten reageerde op een oproep waar over huiselijk geweld gesproken werd. Volgens meerdere getuigen zou Jacob een gevecht tussen twee vrouwen hebben proberen te stoppen. In de video is te zien hoe agenten hun wapens op de man richten terwijl hij naar zijn auto loopt. Op het moment dat hij zijn portier inleunt wordt hij aan zijn shirt gegrepen en zeven keer in zijn rug geschoten. Zijn drie kinderen zaten op dat moment ook in de auto en zagen hun vader instorten.

Het is nog altijd onduidelijk wat er precies gebeurd is. Wat we niet zien op de video, is dat de agenten hem eerder al hebben geraakt met een stroomstootwapen, maar dit had geen effect. Ook zou de politie na een worsteling geroepen hebben dat hij zijn mes moest laten vallen, maar getuigen hebben geen mest gezien. De gouverneur van Wisconsin spreekt over buitensporig geweld van de agenten. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste protesten al plaats hebben gevonden.

Jacob Blake is al eerder aangehouden voor aanranding en huiselijk geweld op 6 juli. De volgende dag is er een aanhoudingsbevel uitgegeven. Het is niet bekend of dit incident ook maar iets te maken had met zijn aanhouding.

George Floyd

De familie laat het er niet bij zitten en klaagt de agenten aan. Zij worden bijgestaan door dezelfde advocaat die George Floyd zijn familie had.

“Hun onverantwoorde, roekeloze en onmenselijke acties hebben bijna het leven gekost van een man die simpelweg het juiste probeerde te doen door in te grijpen bij huiselijk geweld. Het is een wonder dat hij nog leeft.”

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.