in

Schokkende beelden: vermoedelijk ongewapende vader wordt zeven keer in rug geschoten door politie voor ogen van 3 kinderen

De familie wordt bijgestaan door dezelfde advocaat die de familie van George Floyd had

vader wordt zeven keer in rug geschoten

In Wisconsin, de Verenigde Staten, is het weer raak: een vermoedelijk ongewapende man wordt zeven keer in zijn rug geschoten voor de ogen van zijn drie kinderen. De man had volgens getuigen enkele momenten daarvoor twee vechtende vrouwen uit elkaar proberen te halen.

Vader zeven keer in rug geschoten

Jacob Blake, 29, werd naar het ziekenhuis gebracht en is op dit moment stabiel. De agenten reageerde op een oproep waar over huiselijk geweld gesproken werd. Volgens meerdere getuigen zou Jacob een gevecht tussen twee vrouwen hebben proberen te stoppen. In de video is te zien hoe agenten hun wapens op de man richten terwijl hij naar zijn auto loopt. Op het moment dat hij zijn portier inleunt wordt hij aan zijn shirt gegrepen en zeven keer in zijn rug geschoten. Zijn drie kinderen zaten op dat moment ook in de auto en zagen hun vader instorten.

Het is nog altijd onduidelijk wat er precies gebeurd is. Wat we niet zien op de video, is dat de agenten hem eerder al hebben geraakt met een stroomstootwapen, maar dit had geen effect. Ook zou de politie na een worsteling geroepen hebben dat hij zijn mes moest laten vallen, maar getuigen hebben geen mest gezien. De gouverneur van Wisconsin spreekt over buitensporig geweld van de agenten. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste protesten al plaats hebben gevonden.

Bekijk ook:
Black friday deals - zijn die wel helemaal eerlijk?

Jacob Blake is al eerder aangehouden voor aanranding en huiselijk geweld op 6 juli. De volgende dag is er een aanhoudingsbevel uitgegeven. Het is niet bekend of dit incident ook maar iets te maken had met zijn aanhouding.

George Floyd

De familie laat het er niet bij zitten en klaagt de agenten aan. Zij worden bijgestaan door dezelfde advocaat die George Floyd zijn familie had.

“Hun onverantwoorde, roekeloze en onmenselijke acties hebben bijna het leven gekost van een man die simpelweg het juiste probeerde te doen door in te grijpen bij huiselijk geweld. Het is een wonder dat hij nog leeft.”

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.