vader wordt zeven keer in rug geschoten
Saved Read later
Deel dit bericht

Schokkende beelden: vermoedelijk ongewapende vader wordt zeven keer in rug geschoten door politie voor ogen van 3 kinderen

In Wisconsin, de Verenigde Staten, is het weer raak: een vermoedelijk ongewapende man wordt zeven keer in zijn rug geschoten voor de ogen van zijn drie kinderen. De man had volgens getuigen enkele momenten daarvoor twee vechtende vrouwen uit elkaar proberen te halen.

Vader zeven keer in rug geschoten

Jacob Blake, 29, werd naar het ziekenhuis gebracht en is op dit moment stabiel. De agenten reageerde op een oproep waar over huiselijk geweld gesproken werd. Volgens meerdere getuigen zou Jacob een gevecht tussen twee vrouwen hebben proberen te stoppen. In de video is te zien hoe agenten hun wapens op de man richten terwijl hij naar zijn auto loopt. Op het moment dat hij zijn portier inleunt wordt hij aan zijn shirt gegrepen en zeven keer in zijn rug geschoten. Zijn drie kinderen zaten op dat moment ook in de auto en zagen hun vader instorten.

Het is nog altijd onduidelijk wat er precies gebeurd is. Wat we niet zien op de video, is dat de agenten hem eerder al hebben geraakt met een stroomstootwapen, maar dit had geen effect. Ook zou de politie na een worsteling geroepen hebben dat hij zijn mes moest laten vallen, maar getuigen hebben geen mest gezien. De gouverneur van Wisconsin spreekt over buitensporig geweld van de agenten. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste protesten al plaats hebben gevonden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Jacob Blake is al eerder aangehouden voor aanranding en huiselijk geweld op 6 juli. De volgende dag is er een aanhoudingsbevel uitgegeven. Het is niet bekend of dit incident ook maar iets te maken had met zijn aanhouding.

George Floyd

De familie laat het er niet bij zitten en klaagt de agenten aan. Zij worden bijgestaan door dezelfde advocaat die George Floyd zijn familie had.

“Hun onverantwoorde, roekeloze en onmenselijke acties hebben bijna het leven gekost van een man die simpelweg het juiste probeerde te doen door in te grijpen bij huiselijk geweld. Het is een wonder dat hij nog leeft.”

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.