in , ,

OMGOMG sadsad AngryAngry LOLLOL

Schokkend: 12-jarig meisje sterft door luizen

Een drama door slechte ouders

Schokkende berichten uit de Verenigde Staten: een 12-jarige meisje is overleden door verwaarlozing. Het meisje zat onder de luizen, en dat werd haar (waarschijnlijk) fataal.

Het twaalfjarige meisje uit de Amerikaanse staat Georgia overleed waarschijnlijk aan de gevolgen van hoofdluis. Onderzoekers vermoeden dat het meisje al maanden last had van het ongedierte. En haar ouders deden er niks tegen. Het meisje verloor belangrijke voedingstoffen zoals ijzer. En hierdoor raakte haar lichaam uitgeput. Waarschijnlijk is het meisje hieraan overleden.

Horrorhuis vol ongedierte

De onderzoekers waren geschokt toen ze het huis aantroffen. De woning zat namelijk onder het ongedierte. De kamer van het overleden meisje zat vol met luizen. Ze zaten overal; in het matras, op haar knuffels, en andere meubelstukken van de kamer. Je moet er niet aan denken. De luizen waren niet de enige ongewenste inwoners van de slaapkamer; er waren ook nog ratten aanwezig. Zoiets schandaligs hadden ze nog nooit aangetroffen.

Bekijk ook:
Avondklok in Nederland een serieuze optie voor het kabinet

De ouders van het meisje worden daarom aangeklaagd voor moord. Een rechtszaak belooft echter misschien nog spannend te worden; het is namelijk moeilijk aan te tonen dat luizen daadwerkelijk de doodsoorzaak zouden zijn.

De ouders hadden ook nog twee zoons. Die zijn gelukkig ondergebracht bij andere verzorgers. Hopelijk zorgen zij beter voor de broers.

Mishandeling tijdens corona

In Amerika zijn ze nu bang dat veel kinderen geen hulp krijgen door de coronacrisis. Sinds de pandemie is het aantal meldingen van kindermishandeling flink gedaald. Op sommige plaatsen is er zelfs sprake van een daling van meer dan 50 procent. Mensen en kinderen blijven nu veel meer thuis. Hierdoor is misbruik onzichtbaarder voor buitenstaanders.

Een daling van het aantal meldingen betekent namelijk niet dat er minder misbruik plaatsvindt. In tegendeel zelfs, want naar schatting is het aantal mishandelingen met meer dan 20 procent gestegen. Doordat mensen meer thuis zijn, zitten slachtoffers vaker opgesloten met hun mishandelaars. Daardoor zou mishandeling gemiddeld juist vaker plaatsvinden in deze periode.

Bekijk ook:
Buurman belt politie voor ontvangstcomité klasgenootjes Vinz na strijd tegen kanker

Mishandeling is daarmee een minder zichtbaar, maar ernstig gevolg van de coronacrisis.

Bekijk ook:

Expert

Geschreven door Nick

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

alles over first dates

Alles wat je moet weten over First Dates

Vrouw met hoofdpijn blijkt lintworm in hersenen te hebben