Luizenplagen zijn te wijten aan lakse houding van ouders 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Luizenplagen zijn te wijten aan lakse houding van ouders

Luizen. Begint je hoofd al te jeuken? Het is bijzonder hoe een woord als “luizen” er voor kan zorgen dat je daadwerkelijk van alles voelt kriebelen op je hoofd. Maar het is nog vervelender als je rondloopt met die kleine beestjes op je hoofd. Dan pas voel je echt hoe het kan jeuken. Maar hoe kan het nou dat er luizenplagen zijn?

Luizencontrole

Het is de eerste week na de schoolvakantie. De luizenmoeders en luizenvaders zijn er al weer helemaal klaar voor. Het is weer tijd voor de periodieke luizencontrole. Vrijwel na iedere vakantie wordt er gecheckt of er leerlingen zijn met luizen. Zijn die er? Dan zullen de ouders worden ingelicht en zal het kind toch even flink door de molen moeten.

Gebruik gewoon de juiste spullen

Luizen zijn niet een gezellig volkje die je graag op je hoofd hebt wonen. Het is gewoon ontzettend vervelend en daarnaast ook nog eens ontzettend duur. Want het kost nogal wat om die luizen van je hoofd te krijgen, als je het goed wilt doen tenminste. Een goede luizenkam, de juiste shampoo's en lotions en natuurlijk al het water dat je extra gebruikt tijdens het douchen. Ga niet voor de huis-, tuin- en keukenoplossingen. Er is meer nodig om ongedierte te verwijderen dan een beetje mondwater, azijn of een föhn. Die beesten zijn behoorlijk kwaadaardig van geest als je het zo bekijkt. Daarnaast is kammen alleen ook echt niet genoeg, controleer het maar eens goed.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Lakse ouders

Eerlijk is eerlijk, als je als ouder misschien iets beter had opgelet had je gezien dat je kind regelmatig jeuk heeft. Je had zelf allang even aan de slag kunnen gaan om te controleren op luizen en vervolgens hier stappen voor kunnen ondernemen. Maar nu de kinderen weer naar school zijn is er de luizencontrole, wel zo gemakkelijk. Behalve dat de hele klas nu ook luizen heeft doordat de koppen iets te dicht bij elkaar werden gestoken. En niet alleen de halve klas, binnenkort hebben ook de broertjes en zusjes luizen. En vervolgens de hele school weer. Zo blijven luizen natuurlijk in omloop.

Zorg er daarom als ouder voor om het gesprek met je kind aan te gaan wanneer je ziet dat hij of zij jeuk heeft. Controleer op luizen en doe gewoon de dingen die nodig zijn om van deze vervelende beestjes af te komen. Dat is de enige manier hoe hoofdluizen kunnen worden tegengegaan.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.