alles over first dates
Saved Read later
Deel dit bericht

Alles wat je moet weten over First Dates

We zitten ondertussen al in een nieuw seizoen van First Dates. Dagelijks zitten we aan de buis vastgeplakt om te kijken hoe deze mensen de liefde proberen te vinden, en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Hoewel het voor ons voor leedvermaak zorgt, zijn we toch wel benieuwd wat er allemaal precies achter de schermen gebeurt. Hoe wordt First Dates gemaakt? En hoe kun je meespelen? Wat gebeurt er met de dates die niet succesvol zijn?

Aanmelden voor First Dates

Het aanmelden voor First Dates is heel eenvoudig. Je gaat naar de website en vult jouw gegevens in. Om te kijken wie jij precies bent en of zij een match voor jou hebben, is er een kans dat je gebeld wordt. Er worden dan vragen gesteld zoals je hobby's, opleiding, wat je allemaal hebt meegemaakt, of je eerder een relatie hebt gehad en ga zo maar door. Dit gesprek kan soms wel meer dan een uur duren.

Hoe worden de dates gekozen?

Om een match te maken worden er allerlei gegevens gebruikt. Zo wordt er gekeken naar de sociale klasse of het intelligentieniveau, maar ook naar het relatieverleden. Ze proberen te vermijden dat iemand met veel eerdere relaties gekoppeld wordt aan iemand die eigenlijk vrij nieuw is bij het daten.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

De date

Als je uitgekozen bent, komt het moment dat je het restaurant binnen loopt. In het restaurant zijn altijd drie verschillende stellen bezig met een date. De rest van de mensen in het restaurant hebben zichzelf aangemeld om daar te eten voor een redelijk bedrag. Volgens het programma zelf heb je als kandidaat geen last van de camera's. Deze zijn heel klein en worden op afstand bestuurd. Je hebt dus niet constant cameramensen om je heen lopen.

alles over first dates

Als kandidaat wordt je een paar uur van tevoren verwacht op de set. In die tijd wordt je geïnterviewd over jouw leven en hobby's; de beelden die je in het begin van de aflevering ziet. De deelnemers zien elkaar niet van tevoren en worden dan ook in aparte ruimtes gezet.

Kan ik in contact komen met een kandidaat?

Het kan heel goed zijn dat jij iemand gezien hebt in een aflevering die jij wel ziet zitten. Dan kun je jouw kans pakken! Via dit formulier kun jij in contact komen met een ‘dater'. Je krijgt helaas geen bevestiging dat het is doorgestuurd, en je krijgt het ook niet te horen als de dater geen contact wilt. Als hij of zij interesse heeft zul je vanzelf iets van hen horen.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Wordt er invloed uitgespeeld op de date?

Volgens sommige kandidaten zou er achter de schermen wel het een en ander tegen de kandidaten gezegd worden. Zo zou een kandidaat eerder weggeroepen zijn van zijn date om te vragen of ze van onderwerp konden veranderen omdat het te lang duurde. Ook zouden de beelden niet helemaal de waarheid vertellen. Een andere kandidaat heeft het over een date die ook leuke momenten had, maar waar die momenten er uiteindelijk allemaal uitgeknipt waren. Hij voelde zich naderhand flink voor lul gezet en heeft de tv halverwege de aflevering dan ook woest uitgezet. We zullen natuurlijk nooit echt weten wat er precies achter de schermen gebeurt tenzij we ons aanmelden.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.