Rutte over vakantie koning
robertvanthoenderdaal/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Rutte over vakantie koning: ‘verkeerde inschatting’

Afgelopen vrijdag was de koninklijke familie onderweg naar Griekenland voor een vakantie. Dit heeft voor veel kritiek gezorgd van Nederlandse burgers en de Tweede Kamer. Uiteindelijk bleek dat premier Mark Rutte hier toestemming voor heeft gegeven, maar hij zegt nu dat dat een verkeerde inschatting was.

Rutte over vakantie koning

Als minister-president is Rutte verantwoordelijk voor de koning. Elke privéreis naar het buitenland moet de premier beoordelen. Er wordt dan gekeken of ‘het openbaar belang in acht wordt genomen'. Voor de vakantie naar Griekenland gaf premier Rutte in eerste instantie goedkeuring. Hij had te laat beseft dat de vakantie niet echt door de beugel kon met de aanscherping van de coronamaatregelen afgelopen dinsdag.

Persconferentie

Ook tijdens de persconferentie na de ministerraad werden er vragen gesteld over de vakantie van de koning. Hier kon vicepremier De Jonge geen antwoord op geven omdat hij niet op de hoogte was. Premier Rutte was op dat moment afwezig. Volgens Rutte klopt het dat De Jonge hier niets over wist, omdat dat geen onderdeel is van de gebruikelijke werkwijze. D66 vindt het goed dat de premier hierover zijn verantwoordelijkheid neemt. Toch vinden zij het moeilijk te begrijpen dat Rutte zo'n inschattingsfout kon maken terwijl hij zo nauw betrokken is bij de corona-aanpak.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.