ronnie o sullivan wereldkampioen
Saved Read later
Deel dit bericht

Ronnie O’ Sullivan haalt zesde wereldtitel binnen

Het heeft even geduurd, maar Ronnie O' Sullivan heeft zijn wereldtitel snooker weer terug na zeven jaar. In 2014 heeft hij nog één keer de finale behaald, maar hij is volgens velen al sinds 2013 niet meer in vorm. Tot dit jaar. Ronnie O' Sullivan heeft gewonnen van Kyren Wilson met 18-8.

Ronnie O' Sullivan wereldkampioen

De halve finale was ontzettend spannend. O' Sullivan won de halve finale tegen Mark Selby met slechts 17-16. In de finale wist Ronnie O' Sullivan dan weer iets meer ademlucht te grijpen en een winst te pakken van 18-8.

Het is niet de eerste keer dat O' Sullivan zichzelf wereldkampioen mag noemen. Zijn eerste winst was in 2001. Hierna werd hij in 2004, 2008, 2012, 2013 en nu in 2020 nog een keer kampioen. In 2014 wist hij zichzelf nog wel naar de finale te knokken maar had hij verloren van Mark Selby, waar hij dit jaar de halve finale van won.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Meerdere wereldtitels

Ronnie O' Sullivan heeft nu officieel zes wereldtitels op zijn naam staan. Daarmee staat hij gelijk aan Steve Davis en Ray Reardon, die in de jaren '70 en '80 het snookerspel domineerde. De recordhouder is nog altijd Stephen Hendry. Hij heeft maar liefst zeven keer de wereldtitel op zijn naam staan.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.