in ,

Ronnie O’ Sullivan haalt zesde wereldtitel binnen

O’ Sullivan mag zichzelf opnieuw wereldkampioen noemen

ronnie o sullivan wereldkampioen

Het heeft even geduurd, maar Ronnie O’ Sullivan heeft zijn wereldtitel snooker weer terug na zeven jaar. In 2014 heeft hij nog één keer de finale behaald, maar hij is volgens velen al sinds 2013 niet meer in vorm. Tot dit jaar. Ronnie O’ Sullivan heeft gewonnen van Kyren Wilson met 18-8.

Ronnie O’ Sullivan wereldkampioen

De halve finale was ontzettend spannend. O’ Sullivan won de halve finale tegen Mark Selby met slechts 17-16. In de finale wist Ronnie O’ Sullivan dan weer iets meer ademlucht te grijpen en een winst te pakken van 18-8.

Het is niet de eerste keer dat O’ Sullivan zichzelf wereldkampioen mag noemen. Zijn eerste winst was in 2001. Hierna werd hij in 2004, 2008, 2012, 2013 en nu in 2020 nog een keer kampioen. In 2014 wist hij zichzelf nog wel naar de finale te knokken maar had hij verloren van Mark Selby, waar hij dit jaar de halve finale van won.

Bekijk ook:
Peiling: VVD verliest kiezers, Pieter Omtzigt immens populair

Meerdere wereldtitels

Ronnie O’ Sullivan heeft nu officieel zes wereldtitels op zijn naam staan. Daarmee staat hij gelijk aan Steve Davis en Ray Reardon, die in de jaren ’70 en ’80 het snookerspel domineerde. De recordhouder is nog altijd Stephen Hendry. Hij heeft maar liefst zeven keer de wereldtitel op zijn naam staan.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zo rij je echt groen met elektrische auto’s

we want more winnaar

We Want More winnaar bekend