in ,

Ronnie O’ Sullivan haalt zesde wereldtitel binnen

O’ Sullivan mag zichzelf opnieuw wereldkampioen noemen

ronnie o sullivan wereldkampioen

Het heeft even geduurd, maar Ronnie O’ Sullivan heeft zijn wereldtitel snooker weer terug na zeven jaar. In 2014 heeft hij nog één keer de finale behaald, maar hij is volgens velen al sinds 2013 niet meer in vorm. Tot dit jaar. Ronnie O’ Sullivan heeft gewonnen van Kyren Wilson met 18-8.

Ronnie O’ Sullivan wereldkampioen

De halve finale was ontzettend spannend. O’ Sullivan won de halve finale tegen Mark Selby met slechts 17-16. In de finale wist Ronnie O’ Sullivan dan weer iets meer ademlucht te grijpen en een winst te pakken van 18-8.

Het is niet de eerste keer dat O’ Sullivan zichzelf wereldkampioen mag noemen. Zijn eerste winst was in 2001. Hierna werd hij in 2004, 2008, 2012, 2013 en nu in 2020 nog een keer kampioen. In 2014 wist hij zichzelf nog wel naar de finale te knokken maar had hij verloren van Mark Selby, waar hij dit jaar de halve finale van won.

Meerdere wereldtitels

Ronnie O’ Sullivan heeft nu officieel zes wereldtitels op zijn naam staan. Daarmee staat hij gelijk aan Steve Davis en Ray Reardon, die in de jaren ’70 en ’80 het snookerspel domineerde. De recordhouder is nog altijd Stephen Hendry. Hij heeft maar liefst zeven keer de wereldtitel op zijn naam staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.