ritueel bad jezus ontdekt
Saved Read later
Deel dit bericht

Overblijfselen van ritueel bad waar Jezus zijn laatste nacht zou hebben doorgebracht ontdekt

Archeologen van de Israel Antiquities Authority hebben de overblijfselen van een ritueel bad, daterend uit de tijd van Jezus, in Getsemane blootgelegd. Naar verluidt zou dit de plek zijn waar Jezus zijn laatste nacht heeft doorgebracht.

Overblijfselen ritueel bad Jezus gevonden

Er werd een zorgvuldige studie van de site opgezet nadat er resten werden gevonden tijdens het graven van een voetgangerstunnel voor de Fransiscanen, de eigenaars van de moderne Getsemane kerk, aan de voet van de Olijfberg. Na verder onderzoek werd het ritueel bad gevonden. Volgens deskundigen zou het bad gebruikt zijn om arbeiders te reinigen voordat ze een oliepers in de tuin gingen bedienen, en door mensen die de heuvel beklommen om te bidden. Het ritueel bad is compleet met de trappen die naar beneden zouden hebben geleid blootgelegd.

https://www.facebook.com/AntiquitiesEN/posts/464318101632341

Wat betekent deze ontdekking?

Het ritueel bad, onbegeleid door gebouwen, getuigt waarschijnlijk van het bestaan van een landbouwindustrie op deze plek 2000 jaar geleden. Naar alle waarschijnlijkheid produceerde zij olie of wijn. De Joodse zuiveringswetten verplichtten arbeiders om zich te zuiveren als zij bezig waren met olie- en wijnproductie. Daarnaast zou het bad ook gebruikt zijn door mensen die op het punt stonden te bidden of de volgende heuvel op zouden lopen om bij de Joodse tempel te aanbidden. Het zou goed mogelijk zijn dat Jezus zich in het rituele bad heeft gezuiverd voordat hij de Olijfberg is opgelopen om te bidden.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Wat zegt de Bijbel over de Tuin van Getsemane?

Volgens de Bijbelse evangeliën was de Tuin van Getsemane de plaats waar Jezus ging bidden na het laatste avondmaal, voordat hij werd verraden door Judas Iskariot. De Tuin van Getsemane zou ook de plek zijn waar de kus van Judas plaats zou hebben gevonden en waar Jezus gearresteerd werd om vervolgens gekruisigd te worden. Het verhaal over wat hierna gebeurde kennen we allemaal natuurlijk. Of je nu wel of niet in een God en Jezus gelooft, het blijft nog altijd een mooie historische ontdekking die weer een beetje van de geschiedenis van de stad laat zien.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.