Atoombom
Saved Read later
Deel dit bericht

Noord-Korea dreigt met nieuwe Koreaanse oorlog en Atoombom op VS

De Noord-Koreaanse ambassade in Moskou heeft gedreigd om nucleaire wapens te gebruiken tegen de Verenigde Staten van Amerika. Volgens de ambassade zal het een “bijzonder sensationele gebeurtenis” worden.

De dreiging is gemeld aan TASS news, een nieuwsoutlet van de Russische staat welke bekend staat als een propaganda machine van het Kremlin. TASS gaf aan dat de melding in de vorm van een e-mail aan hun gezonden is.

TASS quote het volgende: “Dit jaar heeft het Amerikaanse leger verschillende manouvres uitgevoerd in Zuid-Korea. Het doel zou een snel uit te voeren aanslag mogelijk moeten maken tegen Noord-Korea.”

Nieuwe ronde

Noord-Korea dreigt met nieuwe Koreaanse oorlog en Atoombom op VS 13

Een nieuwe ronde van de Koreaanse oorlog zal een sensationele gebeurtenis worden voor de historie van de mensheid. Het zal een einde maken aan de Verenigde Staten.Hoewel de dreiging niet ergens anders gemeld is, komt de dreiging samenvallend met de 70e verjaardag van de start van de oorlog in Korea.

De oorlog begon op 25 juni 1950. Troepen van het Noorden gesteund door China en de Sovjet unie vielen het zuiden van Korea binnen. Binnen enkele weken raakte de Verenigde Staten betrokken bij de oorlog aan de kant van het Zuiden. Dit was volgens de VS een gevecht tegen het communisme op internationaal gebied.

Bekijk ook:
Zo vierden we Sinterklaas in oorlogstijd

Noord-Korea doet spanningen stijgen

Noord-Korea is de laatste weken erg confrontaal naar Zuid-Korea. Het is momenteel bezig om als antwoord op pamfletten uit Zuid-Korea zelf pamfletten (en vuilnis) over de grens te brengen met ballonen.

De “berg” pamfletten zullen zodra deze allemaal geprint zijn met ballonnen over de grens worden gestuurd. Naast de pamfletten is Noord-Korea ook van plan sigaret peuken, tampons en ander vuil over de grens te sturen.

Het is een tit-for-tat aanval dit omdat de leiding in Noord-Korea erg boos is over de verspreiding van pamfletten uit Zuid-Korea. Defectors stuurde de afgelopen dagen meerdere ballonnen de grens met Noord-Korea over.

Leger gestopt, defectors gaan door

Het Zuid-Koreaanse leger is in 2010 gestopt met het sturen van propaganda naar Noord-Korea. Defectors gaan echter ongehinderd door al zijn er wel geruchten dat men in Zuid-Korea bezig is dit met wetgeving te gaan verbieden.

Noord-Korea kwam echter deze maand met een hard antwoord. Kim Yo Jong, Kim Jong Uns zus heeft deze maand opdracht gegeven tot het opblazen van het verbindingskantoor. Het kantoor is een van de enige verbindingsplaatsen tussen Noord- en Zuid-Korea.

Kim Yo Jong gaf aan dat Zuid-Korea de vijand is en liet het kantoor vervolgens opblazen. In een statement gaf ze aan dat met de macht van de leider (Kim Jong Un), de partij en de staat ze de opdracht had gegeven het kantoor op te blazen. Verdere militaire acties zouden op de agenda staan. Kennelijk ziet de Noord-Koreaanse ambassade in Moskou in verdere acties een nieuwe oorlog tegen Zuid-Korea en een atoombom op de VS.

Bekijk ook:
Top 10 landen met grootste leger

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.