in

Mondkapjesplicht eindigt 31 augustus voorlopig

De mondkapjesplicht kan later eventueel weer ingevoerd worden

mondkapjesplicht eindigt 31 augustus

Veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond hebben laten weten dat bezoekers van een aantal drukke plekken vanaf 31 augustus niet meer verplicht zijn een mondkapje te dragen. De mondkapjesplicht was een experiment die volgens de planning op 31 augustus zou eindigen. Indien nodig zal de mondkapjesplicht later wel weer ingevoerd worden.

Mondkapjesplicht eindigt

Nu het toeristische hoogseizoen op zijn einde komt en het op de drukste plekken nu wat rustiger wordt, vinden de veiligheidsregio’s het niet meer cruciaal om een mondkapje te dragen. Het zal nu makkelijker worden om 1.5 meter afstand te kunnen houden. De veiligheidsregio’s blijven de situatie wel in de gaten houden en zullen indien nodig ‘informatiegestuurde en risicogerichte’ maatregelen nemen.

Mondkapjesplicht Amsterdam en Rotterdam

Op drukke plekken werd in begin augustus een mondkapjesplicht ingevoerd. Dit was allemaal gedaan met het oog op de veiligheid, maar er kwamen veel bezwaren van ondernemers. Veel consumenten hadden in onderzoeken aangegeven minder te gaan shoppen door deze plicht. Bij de evaluatie van het experiment worden deze bezwaren meegenomen. Ook zal er gekeken worden of het dragen van het mondkapje heeft gezorgd voor gedragsverandering. Er wordt verwacht dat de evaluatie in de loop van september compleet zal zijn.

Bekijk ook:
Eerste uitnodigingen vaccinatie de deur uit

Mondkapje verplicht tot 31 augustus

Tot 31 augustus is het dus nog verplicht om een mondkapje te dragen in verschillende gebieden. Dit zijn de plekken waar je tot die tijd nog een mondkapje moet dragen:

Amsterdam: Wallengebied, de Kalverstraat en de Albert Cuypmarkt.
Rotterdam: de Meent, de Lijnbaan, op de markten van de Binnenrotte, Grote Visserijstraat, Afrikaandermarkt, Zuidplein en Alexandrium.

Draag je tussen nu en 31 augustus geen mondkapje op deze plekken? Dan loop je het risico op een boete van 95 euro.

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.