mondkapjesplicht eindigt 31 augustus
Saved Read later
Deel dit bericht

Mondkapjesplicht eindigt 31 augustus voorlopig

Veiligheidsregio's Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond hebben laten weten dat bezoekers van een aantal drukke plekken vanaf 31 augustus niet meer verplicht zijn een mondkapje te dragen. De mondkapjesplicht was een experiment die volgens de planning op 31 augustus zou eindigen. Indien nodig zal de mondkapjesplicht later wel weer ingevoerd worden.

Mondkapjesplicht eindigt

Nu het toeristische hoogseizoen op zijn einde komt en het op de drukste plekken nu wat rustiger wordt, vinden de veiligheidsregio's het niet meer cruciaal om een mondkapje te dragen. Het zal nu makkelijker worden om 1.5 meter afstand te kunnen houden. De veiligheidsregio's blijven de situatie wel in de gaten houden en zullen indien nodig ‘informatiegestuurde en risicogerichte' maatregelen nemen.

Mondkapjesplicht Amsterdam en Rotterdam

Op drukke plekken werd in begin augustus een mondkapjesplicht ingevoerd. Dit was allemaal gedaan met het oog op de veiligheid, maar er kwamen veel bezwaren van ondernemers. Veel consumenten hadden in onderzoeken aangegeven minder te gaan shoppen door deze plicht. Bij de evaluatie van het experiment worden deze bezwaren meegenomen. Ook zal er gekeken worden of het dragen van het mondkapje heeft gezorgd voor gedragsverandering. Er wordt verwacht dat de evaluatie in de loop van september compleet zal zijn.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Mondkapje verplicht tot 31 augustus

Tot 31 augustus is het dus nog verplicht om een mondkapje te dragen in verschillende gebieden. Dit zijn de plekken waar je tot die tijd nog een mondkapje moet dragen:

Amsterdam: Wallengebied, de Kalverstraat en de Albert Cuypmarkt.
Rotterdam: de Meent, de Lijnbaan, op de markten van de Binnenrotte, Grote Visserijstraat, Afrikaandermarkt, Zuidplein en Alexandrium.

Draag je tussen nu en 31 augustus geen mondkapje op deze plekken? Dan loop je het risico op een boete van 95 euro.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.