Marokko opent grenzen voor reizigers 12
Car Security Barrier Gate. Simple vector modern icon design illustration.
Saved Read later
Deel dit bericht

Marokko opent grenzen voor reizigers

Marokko opent vandaag ook weer zijn grenzen voor reizigers vanuit het buitenland. Voor Nederlanders die familie hebben wonen in Marokko is dat natuurlijk goed nieuws. Sommige families hebben elkaar al ruim een jaar niet kunnen zien. Er gelden wel een paar voorwaarden voor reizigers: bij aankomst moet men een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur, of men moet een vaccinatiebewijs kunnen tonen. 

De Marokkaanse gemeenschap in Nederland heeft aangegeven heel graag op vakantie te willen gaan naar het Noord-Afrikaanse land en zijn erg blij dat het land zijn grenzen opent. De afgelopen maanden hebben veel mensen met smart op dit nieuws gewacht. Zij zijn blij om hun familie weer te kunnen gaan zien.

Erg druk met het boeken van reizen naar Marokko 

Reisbureau Eigenaar Mustapha Barbouch verteld dat het gigantisch druk is met klanten die een reis naar Marokko willen boeken. Zij hebben zelfs gisteren hun zaak moeten sluiten omdat het systeem overbelast was. Er stonden honderd mensen voor zijn zaak te wachten.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Onzekerheden

Er zijn wel onzekerheden onder de Marokkaanse gemeenschap. De mensen zijn niet geheel gerust om op reis te kunnen gaan. Het kan namelijk zo zijn dat ze vast komen te zitten in Marokko als het land besluit de grenzen opnieuw te sluiten. Er zijn reizigers die het aandurven maar zij hebben wel een dubbel gevoel vertelt Babouch.

Noodtoestand sinds maart 2020

In Marokko geldt al sinds maart vorig jaar de noodtoestand. De regering van Marokko heeft daarmee de macht om uitzonderlijke maatregelen te nemen. Marokko is heel onvoorspelbaar. Het land heeft vorig jaar de reizigers de garantie gegeven dat zij het land weer uit mochten reizen, maar dit jaar is dat niet het geval. Vanwege de dalende besmettingen zijn in Marokko de moskeeën weer open en is de avondklok verschoven naar 23 uur.

Marokko: negatief reisadvies

In het reisadvies van het Nederlandse ministerie voor Buitenlandse Zaken staat het Noord-Afrikaanse land voor een deel op code geel en voor een deel op code rood. Dit betekent voor een deel van Marokko: alleen noodzakelijke reizen en voor een ander deel: niet reizen.  De reizigers nemen dus wel een risico om naar Marokko te gaan. Voor landen met dit advies geldt dat Nederland de reizigers niet zal helpen om terug te komen naar Nederland. Het reizen naar dit land is op eigen risico.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.