Man verkoopt per ongeluk BMW voor één euro 14
man64/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Man verkoopt per ongeluk BMW voor één euro

Het zal je maar gebeuren: denk je doodleuk jouw BMW op eBay te zetten, wordt hij verkocht voor één simpele euro. Een Duitse gebruiker heeft dit per ongeluk meegemaakt.

BMW verkocht voor één euro

De BMW van de Duitser had een waarde van 12.000 euro, maar hij maakte een cruciale fout tijdens het maken van de advertentie. Bij het schrijven van de advertentie heeft de Duitser gezegd dat mensen konden bieden vanaf één euro. Bij het instellen van de prijs vulde hij echter niet ‘bieden vanaf' één euro in, maar ‘verkoopprijs'. De BMW van 12.000 euro kon dus feitelijk gekocht worden voor een euro.

Naar de rechter

Een koopjesjager kwam de advertentie tegen en dacht even doodleuk een BMW te scoren voor een euro. Door op ‘nu kopen te drukken' meende hij dat de overeenkomst bindend was. Natuurlijk kwam de eigenaar al gauw achter zijn fout en was hij het hier niet mee eens. Hij spande dan ook een rechtszaak aan tegen de koper.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Oordeel rechter

Een rechtbank in Frankfurt oordeelde dat de koper geen recht had op de auto, maar daar was hij het natuurlijk niet mee eens. Daarom besloot hij het hogerop te zoeken. Wederom heeft ook de hogere rechtbank besloten dat de overeenkomst niet bindend was. De verkoper heeft zichzelf in de rechtbank kunnen redden omdat er in de advertentie stond ‘biedingen zijn welkom'. Volgens de rechter laat dit duidelijk zien dat de verkoper biedingen verwachtte en niet van plan was om de auto voor een euro te verkopen. De koper had dus geen recht op de BMW, en zelfs geen schadevergoeding.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.