in ,

Man verkoopt per ongeluk BMW voor één euro

De rechter heeft de zaak beoordeeld

man64/123rf.com

Het zal je maar gebeuren: denk je doodleuk jouw BMW op eBay te zetten, wordt hij verkocht voor één simpele euro. Een Duitse gebruiker heeft dit per ongeluk meegemaakt.

BMW verkocht voor één euro

De BMW van de Duitser had een waarde van 12.000 euro, maar hij maakte een cruciale fout tijdens het maken van de advertentie. Bij het schrijven van de advertentie heeft de Duitser gezegd dat mensen konden bieden vanaf één euro. Bij het instellen van de prijs vulde hij echter niet ‘bieden vanaf’ één euro in, maar ‘verkoopprijs’. De BMW van 12.000 euro kon dus feitelijk gekocht worden voor een euro.

Naar de rechter

Een koopjesjager kwam de advertentie tegen en dacht even doodleuk een BMW te scoren voor een euro. Door op ‘nu kopen te drukken’ meende hij dat de overeenkomst bindend was. Natuurlijk kwam de eigenaar al gauw achter zijn fout en was hij het hier niet mee eens. Hij spande dan ook een rechtszaak aan tegen de koper.

Oordeel rechter

Een rechtbank in Frankfurt oordeelde dat de koper geen recht had op de auto, maar daar was hij het natuurlijk niet mee eens. Daarom besloot hij het hogerop te zoeken. Wederom heeft ook de hogere rechtbank besloten dat de overeenkomst niet bindend was. De verkoper heeft zichzelf in de rechtbank kunnen redden omdat er in de advertentie stond ‘biedingen zijn welkom’. Volgens de rechter laat dit duidelijk zien dat de verkoper biedingen verwachtte en niet van plan was om de auto voor een euro te verkopen. De koper had dus geen recht op de BMW, en zelfs geen schadevergoeding.

Lees ook:
Vliegtuigmaatschappijen maken zich klaar voor de zomervakantie

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordt Turkije een woestijn?

5 tips om muggenbeten te voorkomen