Leraren krijgen voorrang in de teststraat en snellere uitslag 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Leraren krijgen voorrang in de teststraat en snellere uitslag

Vermoedelijk wordt er vanaf vrijdag voorrang gegeven aan leraren die door de teststraat gaan om een coronatest af te leggen. Zij krijgen toestemming en een ondertekende brief van hun directeur waardoor zij een speciaal nummer kunnen bellen. Hiermee kunnen zij dezelfde dag, of de dag daarna, nog een coronatest afleggen. Het is de bedoeling dat zij dan de volgende dag gelijk de uitslag krijgen.

Leraren krijgen voorrang

Leraren die kampen met klachten die op corona lijken moeten zich in eerste instantie melden bij hun schoolleider. Die persoon bepaalt of de medewerker daadwerkelijk recht op voorrang heeft. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de scholen secuur te werken gaan met de voorrang zodat er niet ook nog wachtrijen in de versnelde teststraat komen.

Voorrang geëist

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat leraren voorrang zouden krijgen, maar een Kamermeerderheid heeft geëist dat dit wel het geval was. Alleen leraren van basis- en middelbare scholen kunnen gebruik maken van de voorrang voor leraren.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Scholen leeg

Hoewel de scholen weer zijn begonnen, zijn er nog steeds veel leerlingen die gedwongen thuis werken. Dit heeft te maken met leraren die klachten hebben en getest moeten worden. Zonder de voorrang die zij vermoedelijk vrijdag zullen krijgen, kan het wel eens een week duren voordat zij weer aan het werk kunnen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.