in

Leraren krijgen voorrang in de teststraat en snellere uitslag

Leraren van basis- en middelbare scholen kunnen gebruik maken van de ‘fast lane’

Vermoedelijk wordt er vanaf vrijdag voorrang gegeven aan leraren die door de teststraat gaan om een coronatest af te leggen. Zij krijgen toestemming en een ondertekende brief van hun directeur waardoor zij een speciaal nummer kunnen bellen. Hiermee kunnen zij dezelfde dag, of de dag daarna, nog een coronatest afleggen. Het is de bedoeling dat zij dan de volgende dag gelijk de uitslag krijgen.

Leraren krijgen voorrang

Leraren die kampen met klachten die op corona lijken moeten zich in eerste instantie melden bij hun schoolleider. Die persoon bepaalt of de medewerker daadwerkelijk recht op voorrang heeft. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de scholen secuur te werken gaan met de voorrang zodat er niet ook nog wachtrijen in de versnelde teststraat komen.

Voorrang geëist

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat leraren voorrang zouden krijgen, maar een Kamermeerderheid heeft geëist dat dit wel het geval was. Alleen leraren van basis- en middelbare scholen kunnen gebruik maken van de voorrang voor leraren.

Bekijk ook:
Wat is Parler en hoe werkt het?

Scholen leeg

Hoewel de scholen weer zijn begonnen, zijn er nog steeds veel leerlingen die gedwongen thuis werken. Dit heeft te maken met leraren die klachten hebben en getest moeten worden. Zonder de voorrang die zij vermoedelijk vrijdag zullen krijgen, kan het wel eens een week duren voordat zij weer aan het werk kunnen.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Review Away Netflix nieuwste sciencefiction

      Video: Wel of niet je tanden laten bleken?