Leraren krijgen voorrang in de teststraat en snellere uitslag

0 Shares

Vermoedelijk wordt er vanaf vrijdag voorrang gegeven aan leraren die door de teststraat gaan om een coronatest af te leggen. Zij krijgen toestemming en een ondertekende brief van hun directeur waardoor zij een speciaal nummer kunnen bellen. Hiermee kunnen zij dezelfde dag, of de dag daarna, nog een coronatest afleggen. Het is de bedoeling dat zij dan de volgende dag gelijk de uitslag krijgen.

Leraren krijgen voorrang

Leraren die kampen met klachten die op corona lijken moeten zich in eerste instantie melden bij hun schoolleider. Die persoon bepaalt of de medewerker daadwerkelijk recht op voorrang heeft. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de scholen secuur te werken gaan met de voorrang zodat er niet ook nog wachtrijen in de versnelde teststraat komen.

Voorrang geëist

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat leraren voorrang zouden krijgen, maar een Kamermeerderheid heeft geëist dat dit wel het geval was. Alleen leraren van basis- en middelbare scholen kunnen gebruik maken van de voorrang voor leraren.

Bekijk ook:
Max Verstappen wordt tweede in Turkije en herovert leiding in het WK-klassement

Scholen leeg

Hoewel de scholen weer zijn begonnen, zijn er nog steeds veel leerlingen die gedwongen thuis werken. Dit heeft te maken met leraren die klachten hebben en getest moeten worden. Zonder de voorrang die zij vermoedelijk vrijdag zullen krijgen, kan het wel eens een week duren voordat zij weer aan het werk kunnen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.