Roger Federer stop met tennis
Saved Read later
Deel dit bericht

Legende Roger Federer stopt met tennissen en kondigt afscheid aan

De bekende tennisser Roger Federer (41 jaar) stopt officieel met tennissen. Dit heeft hij bekend gemaakt op zijn Twitter-account. Zijn aangekondigde afscheid heeft – nu al –  ontzettend veel losgemaakt in de sportwereld. Veel sporters bedanken Federer voor zijn invloedrijke jaren binnen het tennis.

Federer is de tweede tennislegende dit jaar die afscheid neemt van de sport. Vorige week speelde de Amerikaanse Serena Williams haar laatste tenniswedstrijd.

Blessures van Federer

Voor wie Federer hebben gevolgd de afgelopen jaren, hebben het afscheid hoogstwaarschijnlijk aan zien of voelen komen. De tennisser kampte de afgelopen jaren met fysieke klachten. Tot operaties aan toe. De meest recente operatie is aan zijn knie geweest, die hij eind 2021 onderging.

De afgelopen jaren wist de tennisser zich iedere keer terug te knokken en te verschijnen op de tennisbaan. Nu hij 41 jaar is geworden en opnieuw een operatie heeft ondergaan, was het voor Federer geen moeilijke beslissing om het tennisracket in de ring te gooien.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Volgens hemzelf geeft zijn lichaam aan dat het genoeg is geweest en wil hij daar gehoor aan geven.

Laatste wedstrijd

Federer kondigt aan zijn laatste wedstrijd te spelen in Wimbledon, Londen. Hét stadion dat door veel tennissers wordt gezien als heilige grond. Het tennisstadion is de favoriete tennisbaan van Roger en laat daar voor het laatst zien wat hij in zijn mars heeft.

Na 24 jaar op de tennisbaan te hebben gestaan, heeft de Zwitser heel wat titels op zijn naam mogen schrijven. Dit zijn er maar liefst 118 – waarvan enkelspel en dubbelspel. Ook heeft hij twee Olympische medailles in ontvangst mogen nemen.

Roger wordt gezien als de beste en meest invloedrijke tennisser ooit. De man heeft in die 24 jaar weinig verlies gekend en heeft altijd veel publiek getrokken tijdens toernooien. Door zijn techniek en doorzettingsvermogen is het een groot voorbeeld voor vele. Heb jij Federer weleens zien spelen?

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.