blank

Jongeren euforisch over ‘partydrug’ lachgas

0 Shares

Lachgas is een steeds meer populaire wordende drug onder de jongeren. En dat is niet eens zo gek te noemen. Kijk alleen maar eens naar het effect van het nemen van lachgas, dat kort en sterk is. Vaak een euforisch gevoel, wat zorgt voor hilarische stemmingen. Tevens is de partydrug een stuk goedkoper dan de echte softdrugs. Bovendien zijn de patronen en bijbehorende ‘slagroomspuitbus’ eenvoudig verkrijgbaar. De populariteit van het lachgas is dan ook ongekend groot aan het worden.

Euforisch gevoel

De meeste jongeren die wel eens alcohol hebben genuttigd, hebben ongetwijfeld wel eens een licht aangeschoten of dronken gevoel gehad. Dit kan enigszins vergeleken worden met het gebruik van het lachgas. Lichtelijk melig zijn, lachen om de kleinste dingen, ook bij lachgas begin je de dit gevoel te krijgen. De naam zegt het al natuurlijk, complete lachbuien zijn dan ook niet ondenkbaar bij het gebruik ervan. Wanneer je het lachgas tot je neemt zal je merken dat het naar je hoofd stijgt en je een moment voelt van duizeligheid. Het duurt daarna niet lang voordat je in een lachbui terechtkomt en je, je voor even high en euforisch zal voelen. Grote kans dat de rest van de groep om je heen ook dubbel van het lachen ligt als ze jou in een lachkick zien schieten.

Bekijk ook:
Angelina Jolie verbreekt wereldrecord op Instagram

Gebruik van lachgas niet zonder risico’s

Hoe prettig of fijn het gebruik van lachgas misschien ook kan voelen, het brengt ook de nodige risico’s en gevaren mee voor het lichaam. Bij het gebruiken ervan verneem je al een soort van duizeligheid. Een zuurstoftekort kan optreden met als gevolg dat je kan flauwvallen met alle gevolgen van dien. Wie voor een lange periode lachgas gebruikt kan zelfs een neurologische stoornis oplopen, wat kan zorgen voor een tintelend gevoel in handen en benen. Alleen al bij het verkeerd inademen kan het ook fout gaan en kunnen de longen bevriezen. Aan het gebruik van lachgas kleven dan ook zeker de nodige risico’s.

‘Lachen bij de tandarts’

Lachgas wordt echter niet alleen maar door jongeren als een soort van partydrug gebruikt. Het is ook geschikt voor medische doeleinden. In de medische industrie zal het lachgas wel altijd gemengd zijn in combinatie met zuurstof. Het dient bijvoorbeeld als een pijnstillend middel voor patiënten in tandartspraktijken of ziekenhuizen. Een bezoekje aan de tandarts kan dus ook best vrolijk zijn met behulp van een beetje lachgas. Al kan dat natuurlijk met een korreltje zout worden genomen. Lachgas dient dus ook wel degelijk een goed doel, ondanks dat veel jongeren de euforische partydrug hebben ontdekt.

Bekijk ook:
Corona en besmettingen in een vliegtuig

Nieuws update 9-12-2019

Het kabinet komt met een verbod op het recreatief gebruik van lachgas. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal ernstige gezondheidsincidenten toeneemt en dat mensen “veel overlast door zwerfvuil” ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.