Fortnite event
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is Fortnite zo populair?

Ooit al gehoord van Fortnite? Waarschijnlijk wel want deze game is in een korte tijd razendsnel bekend geworden. Een game waar bijna elke puberende jongen verslaafd aan is en met maar liefst 40 miljoen spelers wereldwijd. Maar hoe komt dit in godsnaam?

Fortnite Streamers

Ten eerste is Fortnite battle royale populair geworden door bekende streamers die de game begonnen te spelen. Een groot voorbeeld hiervan is Ninja. Nu 1 van de bekendste Fortnite-streamers die de game bijna dagelijks speelt. Dankzij hem is er een groot deel van zijn publiek ook Fortnite beginnen spelen.

Wat voor game is Fortnite?

Het doel van het spel is om als laatste over te blijven van 100 spelers die op een eiland gedumpt zijn. Je start vanuit een vliegende bus waaruit je moet springen. Zodra je geland bent op de grond is het doel zo snel mogelijk een wapen te vinden om je te kunnen verdedigen tegen je tegenstanders. Als je als laatste overblijft, win je de match en krijg je jouw victory royale. De game zelf is ontwikkeld door Epic Games. Een bedrijf dat al best wat ervaring heeft in de game-industrie.

Innovatieve Updates

Maar wat Fortnite zo populair en mainstream maakt is hoe ze alles implementeren binnen de game. Eerst moet je al kijken naar de developers die wekelijks de game updaten met leuke nieuwe features om de game innovatief te houden. Dit zorgt zeker voor variatie in de game. Zo heb je verschillende skins voor zowel je personage in de game als voor je wapens. Zo maken ze ook gebruik van een battle pass. Deze kan je kopen voor 10 euro en krijg je dagelijks en wekelijks missies die je moet voltooien. Als je slaagt in die missies krijg je altijd een beloning en zo verdien je dan nieuwe skins in de game. Je hebt zelfs leuke dansjes die je kan verdienen die de dag vandaag in het algemeen zo populair zijn.

Veranderd verhaal en map

De reden waarom Fortnite zo populair blijft is omdat de ontwikkelaars ook echt luisteren naar spelers van de game. Ze updaten voortdurend elke fout in de game als de community er eentje zou ontdekken. Maar ook de manier hoe ze de map van het eiland updaten, blijf je benieuwd wat er dan nu weer zal veranderen bij de volgende update. Dit maakt Fortnite juist zo interessant en vernieuwend door die steeds veranderende map. Ondertussen veranderd ook het verhaal binnen de game. Zo is Fornite opgedeeld in seizoenen. Elk seizoen is ongeveer 3 maanden lang. Zodra een seizoen gedaan is, veranderd de game weer volledig van thema met weer een portie nieuwe skins en leuke missies.

Het is vooral zo populair omdat het volledig gratis kan gespeeld worden op bijna elk bekend game-platform. Het is de must-have om samen met je vrienden te spelen want letterlijk iedereen die een console of pc bezit kan het spel spelen zonder er een cent aan uit te geven. Je kan ook spelen op je eigen manier. Als je heel competitief bent speel je op een hoger niveau of wil je juist gewoon een leuk potje spelen onder vrienden gaat dat zeker ook. Hierdoor trekt Fortnite een zeer groot publiek aan en zal hierdoor zelfs niet-gamers aantrekken. Mensen die nooit gamen, durven weleens Fortnite een kans te geven.

Uiteindelijk verdient ontwikkelaar Epic Games een ton geld aan Fortnite en zal dit in de toekomst ook niet snel veranderen. We kunnen dit beschouwen als een fenomeen in de game-industrie. Andere Game-Developers kunnen hier wel iets van bijleren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.