in

Johnson dreigt met ‘sabotage’ en het sturen van ‘nucleair wapen’ Farage

Met de ‘Brexit’ deadline slechts enkele weken in de toekomst, het zoeken van steun van de Premier Boris Johnson voor zijn Brexit plan, melden Britse media dat ‘BoJo’ van plan is harder ‘op te treden’ tegen de Europese Unie.

Om een mogelijke verlenging van de Brexit deadline te voorkomen meld ‘The Telegraph’ dat Johnson gedreigd heeft de Europese Unie te saboteren bij de stemming over het budget van de komende zeven jaar. Als klap op de vuurpijl is hij ook van plan de in de Europese Unie gehate Nigel Farage naar Brussel te sturen als de volgende commissionair van het Verenigd Koninkrijk.

Brussel hoopt het budget voor 2021-2027 in maart 2020 door de stemming te brengen, Johnson zou met een simpele handtekening een veto kunnen geven voor het budget. Dit zal een zware klap zijn in het gezicht van de Europese Unie en Brussel in een lastig pakket storten.

Het nucleaire wapen

Steve Baker, voormalig Brexit minister prees Johnson’s plan. Hij beschreef Nigel Farage als een ‘Nucleair wapen’ wat in het hart van de asteroïde (de Europese Unie) gestuurd zal worden. Het enige doel van de Britse Premier met het sturen van Nigel Farage is het ‘op alle mogelijke fronten tegenwerken van de Europese Unie’, dit zou men kunnen opvatten als enkel voor sabotage.

Bekijk ook:
Donald Trump ook vrijgesproken in tweede impeachment-proces

Johnson kwam afgelopen week met een nieuwe Brexit deal, Noord-Ierland zou in deze deal met de Europese Unie een losse markt voor goederen krijgen met de douane regels van het Verenigd Koninkrijk. Hiernaast zal Noord-Ierland elke vier jaar kunnen stemmen om deel uit te blijven maken van deze deal. Net zoals de Ierse ‘backstop’ zal de deal enkel in effect treden als de lopende onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over een handelsovereenkomst vast komen te lopen.

Leo Varadkar (een Ierse minister) gaf aan dat de deal in de komende twee weken gesloten zou kunnen worden. Er is echter weerstand tegen de deal vooral vanuit de Europese Unie. Varadkar gaf hierom aan dat het plan van Boris Johnson enkel de basis zal leggen voor verdere diepgaande onderhandelingen.

BoJo

Als de Europese Unie de deal of een versie ervan goedkeurt, denkt Boris Johnson dat hij de ‘Tory rebellen’ onder de 10 kan houden. Dit geeft hem dan de benodigde meerderheid van 320 stemmen om de deal te kunnen sluiten.

Bekijk ook:
Onderdeel van Chinese raket gaat neerstorten op aarde, maar niemand weet waar

Johnson gaf aan dat zijn eigen partij, de Noord-Ierse DUP en zelfs leden van Jeremy Corbyn zich achter de deal zullen scharen. Hij melde hierover dat: ‘Hoewel de vorige deal een rift in het parlement te weeg bracht’,hij nu vooral ‘positieve geluiden’ opvangt.

David Cameron zou zich intussen ook de ‘deal’ steunen wat Johnson een sterke positie oplevert tegen de Europese Unie. Hoewel Angela Merkel deze week nog melde dat de deal geen kans van slagen heeft zijn de geluiden uit de Europese Unie de laatste dagen milder van toon en lijken de dreigementen van BoJo de positie van het Verenigd Koninkrijk te hebben gesterkt.

Geschreven door Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lerarentekort treft ook het middelbaar onderwijs

Een jaar na de dood van journalist Khashoggi