Is Nederland in september verlost van de maatregelen? 13
Is Nederland in september verlost van de maatregelen?
Saved Read later
Deel dit bericht

Is Nederland in september verlost van de maatregelen?

Zou het dan toch zo zijn dat we in september weer terug kunnen naar het oude normaal? Volgens minister De Jonge is die kans groot. Hij zegt dat alle mensen die dit willen in Augustus gevaccineerd zijn en dat de maatregelen dan losgelaten kunnen worden.

Dat betekent dat wij niet langer de 1,5 meter regel hoeven na te leven en ook de mondkapjes niet langer moeten dragen. Wel wordt er nog een slag om de arm gehouden. Het ligt eraan hoeveel mensen een vaccinatie hebben geaccepteerd en of er geen nieuwe mutatie van het Corona virus komt.

Ook op de IC zijn de bedden voor een groot deel verlaten. De speciale afdeling die was ingezet om de ziekste corona patiënten op te vangen is leeg. Op het moment liggen er minder dan 500 patiënten op de ic-afdelingen in Nederland. De daling zet verder door.

Tweede prik is belangrijk 

De tweede prik is voor iedereen heel belangrijk volgens De Jonge. Pfizer, Moderna en Astrazeneca beschermen dan beter tegen nieuwe varianten van het Corona virus zegt hij. In Duitsland worden bussen ingezet om tijdelijk op een locatie te gaan staan waar men zich kan laten vaccineren. In Nederland wordt dit nu ook gedaan. In bepaalde wijken wonen migranten en laaggeletterden. De Jonge wil dat zij ook de kans krijgen om zich te laten vaccineren.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Er is enige vertraging opgetreden in het vaccineren door leveringsproblemen maar dit is niet erg omdat we op tijd klaar zullen zijn voor het nieuwe herfstseizoen. Het leek er even op dat de leveringsproblemen met het Janssen vaccin roet in het eten zou gooien maar dit blijkt gelukkig niet het geval. De Jonge is dan ook niet echt bang voor een vierde golf.

Binnenkort uit de lockdown

Komende zaterdag worden veel maatregelen losgelaten en komt ons land uit de lockdown. 30 juli wordt er een volgende stap genomen en worden nog meer maatregelen geschrapt. In september kunnen we weer terug naar het oude normaal.

Als we in september weer opgelucht adem kunnen halen is er nog wel werk te doen, zegt De Jonge. We moeten ons gaan inzetten om de economie weer goed te laten draaien. Daar is nog veel werk te doen besluit hij. Op de vraag of hij zich in het nieuwe kabinet ook gaat inzetten zegt hij daar pas antwoord op te geven als hij gevraagd wordt.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.