Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Het grootste en zwaarste cruiseschip ter wereld heeft enkele dagen geleden in Miami de trossen losgegooid. Met bijna 8.000 passagiers aan boord is de Icon of the Seas een kolos van een schip waarbij andere cruiseschepen op vissersbootjes lijken. Wat heeft dit gigantische schip eigenlijk te bieden? En wat kost een ticket? We hebben alles opgezocht over dit milieuvriendelijke monster.

Het paradepaardje van Royal Caribbean Cruises

Tot voor kort was Wonder of the Seas het grootste cruiseschip ter wereld, maar die staat nu op de tweede plek. Op dit moment steelt Icon of the Seas de show op de oceanen en daar is cruisemaatschappij Royal Caribbean International maar wat trots op. Ze hebben er diep voor in de buidel moeten tasten, want bij elkaar heeft de bouw van dit schip ruim 1 miljard dollar gekost.

Het 365 meter lange gevaarte wordt aangedreven door zes krachtige multi-brandstofmotoren die voornamelijk worden aangedreven door vloeibaar aardgas. Andere alternatieve energiebronnen zijn stookolie en brandstofcellen. Met maar liefst 20 dekken is Icon of the Seas een drijvend flatgebouw. Er zijn 2805 hutten beschikbaar die plek bieden aan 5.610 passagiers (bij dubbele bezetting) en 2.350 bemanningsleden.

Iconische voorzieningen

De voorzieningen op het schip spreken tot de verbeelding. Het schip is onderverdeeld in acht ‘buurten’, die elk een eigen thema hebben. In de AquaDome stroomt een waterval van 17 meter hoog. Als je een wandeling in het park wil maken, dan kan dat ook. Er is een ‘central park’ aanwezig dat 21.000 echte planten heeft. Verder zijn er nog een aantal buurten die elk hun eigen opzienbarende eigenschappen hebben.

Met 40 restaurants op het schip hebben de passagiers keuze genoeg om uit eten te gaan. Daarnaast is er een openluchtbioscoop aanwezig om films onder de sterren te kunnen kijken. Ook een nachtclub, een casino, een theater en een basketbalveld behoren tot de faciliteiten van Icon of the Seas. Heb je zin om te zwemmen? Dan kun je kiezen uit zeven zwembaden met glijbanen, jacuzzi’s en een bar in het water.

Kosten van een ticket voor Icon of the Seas

Dit luxueuze gevaarte ziet er van bovenaf uit alsof je door de etalage van een snoepwinkel kijkt. Niet alleen de vele faciliteiten van Icon of the Seas trekken veel mensen, maar ook het feit dat dit schip is gebouwd vanuit een milieuvriendelijk oogpunt. Het is het antwoord op ‘vervuilende vakanties’, daarom vaart dit schip op natuurlijk aardgas. Voor veel mensen is dit een prima vakantie voor hun geweten.

Dat is te zien aan het aantal boekingen. Mensen willen graag ervaren hoe het is om een cruise mee te maken op het grootste en groenste schip ter wereld. Ze zijn bereid om hiervoor diep in de buidel te tasten. Een ticket voor een weekje aan boord kost al gauw 1800 euro. Als je een suite voor twee personen wil boeken dan ben je zo’n 6500 euro per persoon kwijt. Een vakantie op de Icon of the Seas mag wat kosten, maar dan heb je wel wat.

Poll Zou je $1800 over hebben voor een week op de Icon of the Seas?

Absoluut!16.7%
Alleen als ik de loterij win55.6%
Nee, ik houd mijn geld liever aan wal27.8%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

427

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.