in ,

Coronavirus mogelijk seksueel overdraagbaar

Het virus is aangetroffen in sperma, waardoor het mogelijk seksueel overdraagbaar is

coronavirus seksueel overdraagbaar
Coronavirus mogelijk seksueel overdraagbaar

Een bijzondere ontdekking in China. Het coronavirus zou seksueel overdraagbaar kunnen zijn, het virus is namelijk aangetroffen in sperma. Dat blijkt uit een onderzoek wat uitgevoerd is door Chinese onderzoekers. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in Shangqui Municipal-ziekenhuis waar 38 mannen werden onderzocht in januari en februari, het hoogtepunt van de pandemie.

Is het coronavirus seksueel overdraagbaar?

Er zijn dus 38 mannen onderzocht. Bij 16 procent van deze mannen werd het virus in het sperma aangetroffen. Een kwart van deze mannen zaten in de acute fase van het virus, en 9 procent van de mannen was aan het herstellen. Het virus is dus aangetroffen bij zowel besmette personen, als herstellende personen. Het virus zou ook in de testikels kunnen blijven bestaan volgens onderzoekers. Of het virus ook daadwerkelijk seksueel overdraagbaar is, is nog niet duidelijk. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Virus in sperma aangetroffen

Hoewel dit natuurlijk een bijzondere ontdekking is, is het niet de eerste keer dat een virus in sperma gevonden wordt. Ebola en Zika zijn enkele voorbeelden van virussen die ook in sperma werden aangetroffen. Mocht het virus wel seksueel overdraagbaar zijn, dan komt het intieme leven er ineens heel anders uit te zien. Het gebruik van een condoom, of simpelweg geen seksueel contact hebben, wordt dan een belangrijk beschermingsmiddel.

Bekijk ook:
Paus pleit voor geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen

Bekijk ook:

Een Reactie

Plaats een reactie
  1. Als het coronavirus overdraagbaar via speeksel lijkt mij het heel evident dat het ook door sperma overdraagbaar is!!Het is nog steeds een lichaamsvocht…komaan zeg 😒

    0
    0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.