coronavirus seksueel overdraagbaar
Coronavirus mogelijk seksueel overdraagbaar
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronavirus mogelijk seksueel overdraagbaar

Een bijzondere ontdekking in China. Het coronavirus zou seksueel overdraagbaar kunnen zijn, het virus is namelijk aangetroffen in sperma. Dat blijkt uit een onderzoek wat uitgevoerd is door Chinese onderzoekers. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in Shangqui Municipal-ziekenhuis waar 38 mannen werden onderzocht in januari en februari, het hoogtepunt van de pandemie.

Is het coronavirus seksueel overdraagbaar?

Er zijn dus 38 mannen onderzocht. Bij 16 procent van deze mannen werd het virus in het sperma aangetroffen. Een kwart van deze mannen zaten in de acute fase van het virus, en 9 procent van de mannen was aan het herstellen. Het virus is dus aangetroffen bij zowel besmette personen, als herstellende personen. Het virus zou ook in de testikels kunnen blijven bestaan volgens onderzoekers. Of het virus ook daadwerkelijk seksueel overdraagbaar is, is nog niet duidelijk. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Virus in sperma aangetroffen

Hoewel dit natuurlijk een bijzondere ontdekking is, is het niet de eerste keer dat een virus in sperma gevonden wordt. Ebola en Zika zijn enkele voorbeelden van virussen die ook in sperma werden aangetroffen. Mocht het virus wel seksueel overdraagbaar zijn, dan komt het intieme leven er ineens heel anders uit te zien. Het gebruik van een condoom, of simpelweg geen seksueel contact hebben, wordt dan een belangrijk beschermingsmiddel.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

  1. Katelijne Reply

    Als het coronavirus overdraagbaar via speeksel lijkt mij het heel evident dat het ook door sperma overdraagbaar is!!Het is nog steeds een lichaamsvocht…komaan zeg 😒

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.