Meisje bevrijd in Efteling
Saved Read later
Deel dit bericht

Hulpdiensten komen meisje bevrijden in de Efteling

Een kind dat pijn heeft of bang is; het is de nachtmerrie voor iedere ouder. Zelfs als het uiteindelijk mee lijkt te vallen zit de schrik er goed in. Afgelopen woensdagavond zijn Efteling-bezoekers zich rot geschrokken toen de hulpdiensten het park op kwamen rijden.

Er kwam een melding binnen dat een meisje van 5 jaar vastzat in één van de attracties op het park. En dit ging niet om een arm of been. Ze zat namelijk met haar hoofd vast tussen enkele spijlen van de attractie.

Opgelucht kunnen we melden dat het meisje ongedeerd is en ze geen ernstige verwondingen heeft overgehouden aan het hele avontuur. Het bleek echter niet zo gemakkelijk om haar los te krijgen. Daarom werd besloten om de hulpdiensten in te schakelen.

Hulpdiensten in de Efteling

Binnen een mum van tijd stond de Efteling vol met zwaailichten en hulpdiensten. Het meisje zat met haar hoofd vast in de attractie en kon vervolgens geen kant meer op. De medewerkers van de Efteling en de ouders van het meisje probeerden een reddingsactie op touw te zetten, maar dit mislukte. Gelukkig was het kind buiten levensgevaar en was er geen reden om haastig te handelen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Om het meisje er met succes uit te krijgen werd er besloten om de hulpdiensten in te schakelen. De brandweer en de ambulance kwamen vrijwel direct ter plaatse. Ander Efteling-bezoekers werden gevraagd om voldoende afstand te houden en ruimte te creëren.

Succesvolle bevrijding

Uiteindelijk heeft de brandweer het meisje uit de attractie kunnen halen. Hier hebben de brandweerlieden speciale hulpmiddelen voor gebruikt. Na de bevrijding is het kindje uitgebreid gecheckt door de ambulancemedewerkers.

Gelukkig is ze niet gewond geraakt en komt ze slechts met de schrik er vanaf. Verder is over haar toestand niks bekendgemaakt. De eerstvolgende schooldag heeft ze vast veel te vertellen gehad aan haar klasgenootjes.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.