Wil je binnenshuis de beste lucht? Verdiep je dan eens in een luchtbevochtiger! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wil je binnenshuis de beste lucht? Verdiep je dan eens in een luchtbevochtiger!

Heb je wel eens gehoord van een luchtbevochtiger? Dit apparaat zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis optimaal is geregeld. En dat heeft een aantal super handige voordelen. In dit artikel leggen we uit wat een luchtbevochtiger doet, en wat jij eraan kan hebben. Lezen dus!

Wat is een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger regelt de luchtbevochtiging in huis. Idealiter ligt de luchtvochtigheid van een binnenlocatie tussen de 40 en 60 procent. Als de luchtvochtigheid onder de 40 procent zit, dan is de lucht te droog. En als de luchtvochtigheid boven de 60 procent zit, dan is de lucht dus te vochtig. Een te natte lucht komt – als het goed is – echter bijna niet voor in Nederlandse huizen.

In Nederland hebben huizen soms wel last van een te droge lucht. Zeker in de winter kan dit voorkomen, als de verwarmingen vaak aanstaan. En dat is niet ideaal, want een te droge lucht brengt verschillende nadelen met zich mee. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan dat voor je regelen.

Welke voordelen heb je aan een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger zorgt er dus voornamelijk voor dat je lucht niet te droog wordt. Maar waarom is dat nou belangrijk? Dat heeft te maken met het volgende:

  • Een te droge lucht is slecht voor mensen. Een lage luchtvochtigheid in huis kan zorgen voor verschillende klachten. Zo krijgen mensen last van een droge huid en droge ogen. Ook kan hierdoor het ademhalen worden beperkt. Er zijn daarnaast ook andere gezondheidsklachten die worden gelinkt aan een te droge lucht, zoals hoofdpijnklachten.
  • Een te droge lucht is ook slecht voor planten en dieren. Maar niet alleen mensen zijn gebaat bij een goede luchtvochtigheid. Want ook planten en dieren houden niet van een te droge lucht. Planten kunnen uitdrogen als de lucht niet vochtig genoeg is. En ook dieren kunnen last krijgen van de ademhaling bij een te droge lucht.
  • Een te droge lucht is ook slecht voor je houten meubilair. Niet alleen planten kunnen uitdrogen bij een slechte luchtvochtigheid. Ook houten meubelstukken en houten vloeren kunnen hier slecht tegen. Hout kan namelijk scheuren, splijten of zelfs krimpen als de lucht te droog is. En dat is toch best zonde van je geld.

Kortom, een te droge lucht is dus slecht voor mensen, dieren, planten en je houten meubilair. Die problemen kan je voorkomen met een luchtbevochtiger. Die zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid in huis goed geregeld is.

Wil je binnenshuis de beste lucht? Verdiep je dan eens in een luchtbevochtiger! 15

Luchtbevochtiger en coronavirus

Er schuilt echter (misschien) nog een ander voordeel aan een luchtbevochtiger. Sommige wetenschappers – en ook opiniepeiler Maurice de Hond – stellen namelijk dat de luchtvochtigheid in een huis een belangrijke rol speelt bij de overdracht van het coronavirus. Het virus zou langer blijven hangen in een droge lucht. Hierdoor heeft het virus meer tijd om iemand anders te besmetten. In een vochtigere lucht zou het virus sneller naar de grond zakken, waardoor er minder tijd is om iemand te besmetten. Het voorkomen van een te droge lucht kan dus wellicht helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Wil jij een luchtbevochtiger?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar luchtbevochtigers? Kijk dan eens of een van deze luchtbevochtigers iets voor jou is.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.