in

Dit is hoe de gedeeltelijke lockdown in België eruit ziet

De lockdown gaat zondag om middernacht van kracht

lockdown maatregelen belgie

In België is er een nieuwe gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Deze gaat zondag om middernacht van kracht. Zo’n lockdown heeft natuurlijk wel grote gevolgen, zelfs al is het maar gedeeltelijk. Wat heeft België precies besloten? Kunnen wij dit ook in Nederland verwachten als volgende stap?

Lockdown maatregelen België

Niet-medische contactberoepen, zoals kappers, moeten hun deuren sluiten. Ook niet-essentiële winkels moeten hun deuren sluiten. Deze maatregelen blijven één maand van kracht. Tevens mogen Belgen ook geen bezoek meer ontvangen, ongeacht of het om vrienden of familie gaat. Ze mogen nog wel een ‘knuffelcontact’ hebben. Dit is één aangewezen persoon die wél uitgenodigd mag worden. Buiten geldt er een samenscholingsverbod van vier personen.

Ondanks het feit dat je nog met vier personen mag samenkomen buiten, wordt er wel gevraagd om alleen met zwaarwegende redenen het huis te verlaten. Hierbij kun je denken aan boodschappen doen of een afspraak bij de dokter. Ook het thuiswerken wordt een verplichting tenzij het niet anders kan.

Bekijk ook:
Herenkapsels 2021: de populairste kapsels voor mannen

Herfstvakantie

Alle scholen in België verlengen de herfstvakantie tot 15 november. Ook dierentuinen moeten de deuren sluiten. Daarnaast mogen er bij begrafenissen nog maar maximaal vijftien personen aanwezig zijn. Mensen die graag afscheid willen nemen zullen dit online moeten doen. De Belgen hebben al een avondklok waarbij zij niet tussen 00:00 en 05:00 buiten mogen zijn.

Solidariteit

De Belgische premier Alexander De Croo zegt dat het vooral om solidariteit gaat. Het zal een moeilijke periode zijn, maar de premier is ervan overtuigd dat zij het virus kunnen overwinnen als ze solidair zijn met de zorg. Ook wilt de premier de inwoners op het hart drukken dat dit de laatste kans is voor België. In België zijn het aantal besmettingen binnen één week met bijna 40 procent toegenomen. Tussen 20 en 26 oktober telde België dagelijks ruim vijftienduizend positieve tests.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

horeca helpt zorginstellingen

Honderden horecamedewerkers helpen tijdelijk zorginstellingen

the masked singer reacties

Twee onthullingen in The Masked Singer – jullie reacties op The Masked Singer