lockdown maatregelen belgie
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is hoe de gedeeltelijke lockdown in België eruit ziet

In België is er een nieuwe gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Deze gaat zondag om middernacht van kracht. Zo'n lockdown heeft natuurlijk wel grote gevolgen, zelfs al is het maar gedeeltelijk. Wat heeft België precies besloten? Kunnen wij dit ook in Nederland verwachten als volgende stap?

Lockdown maatregelen België

Niet-medische contactberoepen, zoals kappers, moeten hun deuren sluiten. Ook niet-essentiële winkels moeten hun deuren sluiten. Deze maatregelen blijven één maand van kracht. Tevens mogen Belgen ook geen bezoek meer ontvangen, ongeacht of het om vrienden of familie gaat. Ze mogen nog wel een ‘knuffelcontact' hebben. Dit is één aangewezen persoon die wél uitgenodigd mag worden. Buiten geldt er een samenscholingsverbod van vier personen.

Ondanks het feit dat je nog met vier personen mag samenkomen buiten, wordt er wel gevraagd om alleen met zwaarwegende redenen het huis te verlaten. Hierbij kun je denken aan boodschappen doen of een afspraak bij de dokter. Ook het thuiswerken wordt een verplichting tenzij het niet anders kan.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Herfstvakantie

Alle scholen in België verlengen de herfstvakantie tot 15 november. Ook dierentuinen moeten de deuren sluiten. Daarnaast mogen er bij begrafenissen nog maar maximaal vijftien personen aanwezig zijn. Mensen die graag afscheid willen nemen zullen dit online moeten doen. De Belgen hebben al een avondklok waarbij zij niet tussen 00:00 en 05:00 buiten mogen zijn.

Solidariteit

De Belgische premier Alexander De Croo zegt dat het vooral om solidariteit gaat. Het zal een moeilijke periode zijn, maar de premier is ervan overtuigd dat zij het virus kunnen overwinnen als ze solidair zijn met de zorg. Ook wilt de premier de inwoners op het hart drukken dat dit de laatste kans is voor België. In België zijn het aantal besmettingen binnen één week met bijna 40 procent toegenomen. Tussen 20 en 26 oktober telde België dagelijks ruim vijftienduizend positieve tests.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.