in

Grote verschillen in coronaboetes per gemeente

Het blijkt dat de ene gemeente veel strenger is dan de andere

coronaboetes per gemeente

Niet iedere gemeente handhaaft even streng op het coronabeleid, dat blijkt uit cijfers van het OM. Zo zijn er in veiligheidsregio Gelderland-Zuid opvallend veel boetes uitgedeeld, terwijl dit in het noorden en het oosten van het land juist heel weinig zijn. Volgens expert Wim Voermans is dit moeilijk te verkroppen.

Gemeente met meeste coronaboetes

Tot nu toe staat gemeente Zaltbommel stipt op nummer één met het meeste aantal boetes. Hierna volgen de gemeente Bunschoten en Nijmegen. Twee van de top drie gemeenten met meeste boetes liggen in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Leidse Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vindt het maar moeilijk te verkroppen dat je in de ene regio een veel hogere kans hebt om een boete te krijgen terwijl hetzelfde gedrag in een andere regio ongestraft is. Deze cijfers zijn gebaseerd op boetes die gegeven worden door boa’s of agenten aan mensen die zich niet aan de noodverordening hebben gehouden. Het gaat hier dus niet om ondernemers.

Bekijk ook:
Nieuwsquiz Maart

Gemeente met de minste boetes

Er zijn in 24 gemeenten tot nu toe nog geen boetes uitgeschreven. De grootste gemeente hiervan is gemeente Emmen met 107.000 inwoners. Ook Lochem, Voorst, Reimerswaal, Texel, Vlieland en Schiermonnikoog hebben onder andere geen boetes gehad voor het overtreden van de noodverordening.

Hoe zit het met Rotterdam en Amsterdam?

De premier heeft ons verteld dat Rotterdam een van de valkuilen van het coronavirus was, dus hoe zit het met de cijfers van uitgedeelde boetes? Op het moment van schrijven zijn er 1.423 boetes uitgedeeld in de gemeente Rotterdam voor het overtreden van de noodverordening. Ook zijn er nog eens 579 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een mondkapje. Dat zijn een stuk meer boetes dan in Amsterdam. In Amsterdam zijn er 873 boetes uitgedeeld voor de noodverordening en 216 voor het niet dragen van een mondkapje.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Man breekt arm tijdens armworstelen

Altijd moe? Lees deze tips voor een betere nachtrust