Grootste daling van de olieprijs sinds 1991 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Grootste daling van de olieprijs sinds 1991

We hebben er even flink voor in de boeken moeten snuffelen. De allergrootste daling van de olieprijs sinds 1991 is inmiddels een feit. De olieprijs daalde maandag met maar liefst 30 procent. Deze enorme daling is het gevolg van het opschroeven van de olieproductie door Saoedi-Arabië. Door de daling kost een vat ruwe olie nog maar 27 Amerikaanse Dollar, omgerekend zo'n 31 Euro.

Conflict met Rusland

Saoedi-Arabië heeft gekozen voor het opschroeven van de olieproductie vanwege een conflict met Rusland. Beide landen zijn, net als alle andere olie producerende landen, lid van de OPEC. De OPEC gaf vrijdag het voorstel om tijdelijk wereldwijd de olieproductie te verminderen. Het enige land dat hier niet mee akkoord ging was Rusland.

Minder vraag naar olie

De afgelopen tijd is er steeds minder vraag naar olie. Het coronavirus is hiervan de grootste oorzaak. Bedrijven en fabrieken liggen stil en ook denken mensen liever twee keer na voordat ze iets gaan ondernemen. Hierdoor is er gewoon simpelweg minder olie nodig. Daarnaast zijn ook de economische gevolgen van het coronavirus behoorlijk, waardoor het minder interessant wordt om olie te kopen.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Mogelijk daalt de prijs nog verder

De prijs is al met dertig procent gedaald, maar men is bang dat het hier niet bij blijft. In April zou een Saoedisch vat olie tenminste zes Amerikaanse Dollar waard moeten zijn. Echter verwachten experts dat de prijzen de komende tijd nog verder zullen dalen. Zolang Rusland niet stopt met het minderen van het produceren van olie, zal Saoedi-Arabië de kraan volop laten stromen. Welke gevolgen dit voor ons, als Europese burger, gaat hebben is op dit moment nog niet in te schatten.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.