Saved Read later
Deel dit bericht

Sony heeft het moeilijk met prijs PS5

Sony heeft het moeilijk met de prijs van de PS5 volgens Bloomberg kost de PS5 namelijk $450 om te maken, dit zorgt voor een hoge verkoopprijs van het uiteindelijke product. Door prijzige onderdelen voornamelijk door de vraag van memory onderdelen kan de PlayStation 5 wel eens rond de $500 gaan kosten. Dit komt neer op ongeveer 460 euro.

De reden blijkt de competitie voor DRAM en NAND flash memory, Bloomberg gaf echter ook aan dat Sony voor de PlayStation 5 een zeer dure koeling gebruikt. Dit omdat de PlayStation 4 gebukt gaat onder een volgens kopers te luidruchtige ventilator wat met een minder goed koelingssysteem te maken heeft.

Bloomberg zegt dat Sony een afwachtende houding heeft aangenomen, ze willen eerst kijken welke prijs de Xbox Series X van Microsoft krijgt. Hierna willen ze pas de prijs van de PS5 bepalen. Als ze echter een zelfde aanpak volgen als bij het uitbrengen van de PS4 dan zal de prijs rond de $500 uitkomen.

Bekijk ook:
De opkomst van mobiel betalen in Nederland: Payconiq en verder

De prijs van $500 is hoog zeker gezien Sony aangaf dat de console duurder klonk dan de $399.99 voor de PlayStation 4 Pro. Maar tegelijkertijd gaf Sony aan dat de prijs voor de PlayStation 5 aantrekkelijk zou zijn.

De uiteindelijke prijs van de PlayStation 5 (of de Xbox Series X) krijgen we waarschijnlijk niet eerder te weten als juni. Microsoft gaat waarschijnlijk meer details naar buiten brengen op de E3 2020 hoewel Sony aangaf het event over te slaan en zich te richten op andere evenementen.

Zowel de PS5 als de Xbox Series X staan op de planning om uitgebracht te worden tijdens het feestseizoen dit jaar, de prijs zal waarschijnlijk niet veel gaan schelen. Wat wel veel zal schelen is de prestatie, zoals het er nu uitziet zal de PlayStation 5 de betere console van de twee worden.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.