Erdogan gooit grenzen open 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Erdogan gooit grenzen open

De Turkse president, Recip Tayyip Erdogan, heeft toestemming gegeven de grenzen te openen. Het land vind dat het te weinig steun krijgt vanuit de Europese Unie. Om deze reden heeft Turkije de grenzen opengezet voor migranten die richting Europa willen.

Syrië-oorlog

Het openen van de grenzen voor de vluchtelingen, richting Europa, is een antwoord op de Syrië-oorlog. Turkije moet deze strijd uit zien te vechten met Syrië, terwijl Syrië steun krijgt van Rusland. Turkije heeft Europa nu meerdere keren om hulp gevraagd, maar deze is niet of nauwelijks gegeven. Daarom zet het land de grenzen open voor mensen die het land willen verlaten. Naar verwachting zullen vijfentwintig tot dertigduizend vluchtelingen Turkije verlaten en proberen in Europese landen asiel aan te vragen.

Verscherpte grenscontroles

Turkije zou zelfs vluchtelingen in bussen zetten en vervolgens de mensen naar de Griekse grens brengen. Echter geeft Griekenland niet thuis, waardoor duizenden mensen nu in niemandsland zitten. Ook buurlanden Hongarije en Bulgarije hebben aangegeven extra verscherpte grenscontroles uit te voeren.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Grote mediastunt

Het lijkt weer allemaal één grote mediastunt te worden. Een mediastunt waarbij vluchtelingen er nog erger voor komen te staan, aangezien ze nu helemaal nergens meer heen kunnen. En dat is iets wat Erdogan had kunnen weten. Echter hoopt Erdogan dat Europa nu wel met hem wil praten en meedenken, zodat de Syrië-oorlog snel tot een einde komt. 33 Turkse soldaten overleden afgelopen week door luchtaanvallen in de oorlog.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.