in

Erdogan gooit grenzen open

Binnen 24 uur al 18.000 migranten Europa in

De Turkse president, Recip Tayyip Erdogan, heeft toestemming gegeven de grenzen te openen. Het land vind dat het te weinig steun krijgt vanuit de Europese Unie. Om deze reden heeft Turkije de grenzen opengezet voor migranten die richting Europa willen.

Syrië-oorlog

Het openen van de grenzen voor de vluchtelingen, richting Europa, is een antwoord op de Syrië-oorlog. Turkije moet deze strijd uit zien te vechten met Syrië, terwijl Syrië steun krijgt van Rusland. Turkije heeft Europa nu meerdere keren om hulp gevraagd, maar deze is niet of nauwelijks gegeven. Daarom zet het land de grenzen open voor mensen die het land willen verlaten. Naar verwachting zullen vijfentwintig tot dertigduizend vluchtelingen Turkije verlaten en proberen in Europese landen asiel aan te vragen.

Verscherpte grenscontroles

Turkije zou zelfs vluchtelingen in bussen zetten en vervolgens de mensen naar de Griekse grens brengen. Echter geeft Griekenland niet thuis, waardoor duizenden mensen nu in niemandsland zitten. Ook buurlanden Hongarije en Bulgarije hebben aangegeven extra verscherpte grenscontroles uit te voeren.

Bekijk ook:
Zijn de Verenigde Staten nog een democratie?

Grote mediastunt

Het lijkt weer allemaal één grote mediastunt te worden. Een mediastunt waarbij vluchtelingen er nog erger voor komen te staan, aangezien ze nu helemaal nergens meer heen kunnen. En dat is iets wat Erdogan had kunnen weten. Echter hoopt Erdogan dat Europa nu wel met hem wil praten en meedenken, zodat de Syrië-oorlog snel tot een einde komt. 33 Turkse soldaten overleden afgelopen week door luchtaanvallen in de oorlog.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis met het openbaar vervoer in Luxemburg

Binnenkort op het witte doek