Gevangen krijgen telefoon en eigen celsleutel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gevangen krijgen telefoon en eigen celsleutel

Dat de gevangenissen in Nederland zo slecht nog niet zijn is bekend. Maar toch is er sprake van veel geweld en agressie in de Nederlandse gevangenissen. Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, kondigt grote veranderingen aan. Binnenkort krijgen de Nederlandse gevangenen een eigen celsleutel en een eigen telefoon. Wel kunnen ze met de celsleutel de deur alleen van buiten op slot draaien.

Weg met de gezamenlijke telefoon

De gezamenlijke telefoon lijkt een grote reden te zijn voor de agressie in de gevangenis. Altijd maar moeten wachten tot je medegedetineerde eindelijk klaar is met bellen is hiervan de hoofdreden. Daarnaast is het vaak druk bij de gezamenlijke telefoon. De privé-telefoon in de cel zou daar verbetering in moeten aanbrengen. De privé-telefoon zal overigens net zo werken als de gezamenlijke telefoon. Er zijn nummers afgeschermd die niet gebeld kunnen worden en ook worden gesprekken in de meeste gevallen opgenomen en kunnen deze worden teruggeluisterd.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Dit jaar al van start

Als het aan minister Dekker ligt kunnen de gevangenissen dit jaar al van start met deze verbeteringen. Er zijn tests uitgevoerd in de afgelopen tijd waaruit blijkt dat het leven er in de gevangenis alleen maar prettiger op wordt. Zowel voor gedetineerden als voor bewaarders. Met betrekking tot de sleutels zouden we dit jaar nog van start kunnen, je kunt de deur namelijk niet van binnen opendoen met de sleutel.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.