Ruim de helft van vrouwen in Amsterdam wordt op straat geïntimideerd 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Ruim de helft van vrouwen in Amsterdam wordt op straat geïntimideerd

Meer dan de helft van de vrouwen in Amsterdam, zo'n 51 procent, wordt op straat seksueel geïntimideerd of krijgt te maken met geweld. Als we kijken naar vrouwen tussen de 15 en 34 jaar ligt dit aantal zelfs boven de 80 procent. Schokkende cijfers. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, gaat daarom maatregelen nemen.

Brief naar de gemeenteraad

In een brief naar de Amsterdamse gemeenteraad schrijft de burgemeester dat dit niet alleen verdrietig is. Het is simpelweg onacceptabel. Vrouwen worden lastig gevallen tijdens het uitgaan, maar ook gewon op straat of in het openbaar vervoer. Het is tijd voor verandering. Daarnaast geeft Halsema ook aan dat veel vrouwen thuis worden geïntimideerd via Snapchat en Instagram.

Actieplan

Voor Halsema is de maat nu vol. Het is tijd voor een actieplan, welke eerst zal moeten beginnen met een campagne. De campagne #jijstaatnietalleen is gericht op meiden en vrouwen die last hebben van seksuele intimidatie. Op straat of via de sociale netwerken. Hierbij fungeren Amsterdamse rolmodellen als een soort vriendin, om je zo er door heen te helpen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Misstanden melden

Ook wil de burgemeester dat café-eigenaren en hotels en restaurants een extra oogje in het zeil houden. Waarschijnlijk zien de personeelsleden van deze type gelegenheden alles regelmatig onder hun neus gebeuren. Echter wordt er vervolgens niets mee gedaan. Tijd voor actie dus.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.