Festivalgangers niet blij met maatregelen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Festivalgangers niet blij met maatregelen

Festivalgangers zijn niet blij met de maatregelen die gisteren naar buiten zijn gebracht. De eendaagse festivals mogen wel doorgaan maar er mogen slechts 750 bezoekers naar binnen. Op een festival zoals Dance Valley is zo’n laag aantal bezoekers erg weinig. Als je op een groot veld een mooi feest wilt geven en er mogen maar weinig bezoekers komen, is de sfeer ook niet echt leuk, vinden veel mensen.

Op een groot terrein moet je je best doen om iemand tegen te komen met 750 bezoekers. Voor de kleinere festivals is dit natuurlijk heel anders en zijn er wel kansen om de sfeer te behouden die een festival behoort te hebben. Festival liefhebbers vinden het besluit van het kabinet echt onbegrijpelijk.

Festivals vinden doorgang onder zeer strenge voorwaarden

Mark Rutte maakte bekend dat evenementen en festivals wel doorgang mogen vinden, maar alleen onder zeer strenge voorwaarden. Om een evenement of festival te mogen bezoeken moet men een corona bewijs hebben. Je krijgt dit bewijs als je recent corona hebt doorgemaakt, een negatieve test kan overleggen, of als je je hebt laten vaccineren.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Het evenement moet in de open lucht zijn. Men mag een tent gebruiken maar deze moet aan vier kanten open zijn. De nieuwe maatregel dat er maar kleine aantallen mensen mogen komen doet veel festivals de das om. Het is voor veel festivalgangers lastig te begrijpen en zelfs stuitend, dat er bij andere evenementen zoals sportwedstrijden wel duizenden mensen naar binnen mogen. Waarom zou dit dan bij een festival dan niet kunnen?

Verschillen organisatie evenementen wel erg groot

Het verschil is dan ook wel erg groot. Waarom mochten er bijvoorbeeld bij het EK 16.000 mensen naar binnen? Ook bekende Nederlanders snappen de keuze voor sommige regels niet. Tim Hofman zegt het zelfs respectloos te vinden tegenover de mensen die met het organiseren van evenementen en festivals hun geld moeten verdienen.

De Alliantie van Evenementenbouwers zegt wel begrip te hebben voor het besluit maar zij zijn erg teleurgesteld. Het wordt hen niet makkelijk gemaakt met het verbod. Het is een hard gelag zegt de organisatie. Opnieuw krijgt de evenementenbranche een harde klap te verwerken. De branche is al zo lang gesloten. De Alliantie heeft wel begrip voor het besluit omdat de Delta-variant een grote rol speelt in de besmettingen. Men is blij dat er op korte termijn duidelijkheid is gekomen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.