Parkeergeld levert ruim één miljard euro op 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Parkeergeld levert ruim één miljard euro op

Gemeenten verdienen flink aan het geld dat we betalen om te mogen parkeren. En dat geld wordt ook steeds belangrijker voor de gemeenten. De verwachting is dat er in 2020 meer dan één miljard euro binnenkomt om te mogen parkeren. En dat is toch wel echt een flink bedrag.

Gemeentelijke begrotingen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging aan de slag met de gemeentelijke begrotingen, en kwam er op basis van deze begrotingen achter dat de gemeenten rekening houden met dit bedrag. En dat bedrag ligt flink hoger dan in 2019, ruim 9 procent.

Amsterdam is koploper

In de gemeente Amsterdam verwacht men ruim 39 miljoen euro meer binnen te halen met het parkeergeld. Rotterdam staat tweede met 13 miljoen en Den Haag op een mooie derde plek met 12 miljoen euro. Daarnaast zal er, volgens de berekeningen, 411 miljoen euro aan toeristenbelasting binnenkomen in 2020. 40% meer dan in 2019. Gemeente Amsterdam is hierin ook de koploper.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.