de corona check app
Saved Read later
Deel dit bericht

De Corona Check App nu landelijk beschikbaar

Een paar weken terug hadden we al gehoord dat het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam een app had ontwikkeld om een inschatting te maken over een mogelijke corona besmetting. Helaas was die app toen alleen beschikbaar voor Amsterdamse inwoners. Vanaf vandaag is de app landelijk beschikbaar.
Let op: dit is niet de app waar de overheid het over heeft!

Hoe werkt het?

Als je ‘De Corona Check‘ app opent kun je jouw gezondheidsgegevens invoeren. Denk hierbij aan je temperatuur, en luchtwegklachten. Op basis van de symptomen die jij hebt ingevuld wordt dan gekeken hoe waarschijnlijk het is dat je het virus draagt. Dit wordt beoordeeld vanuit zeven ‘regiecentra' verspreid over heel Nederland. Verpleegkundigen, (huis)artsen, en artsen in opleiding zullen jouw klachten bekijken en advies geven indien nodig. Als zij een medische reden zien om jou persoonlijk te spreken, zullen zij binnen 24 uur contact met jou opnemen. Indien de klachten boven een bepaalde waarde komen kun je een telefoontje verwachten. Het advies kan luiden dat je naar de huisarts moet, of je kan direct doorverwezen worden naar het ziekenhuis.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Hoe zit het met de privacy?

De Corona Check app is gebaseerd op een bestaande medische begeleidingsapp van Luscii. Die app wordt vooralsnog gebruikt voor patiënten met chronische ziekten. De Luscii app wordt al in de helft van de Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Tevens wordt deze app ook ingezet in Zweden, Denemarken en Engeland. We kunnen er dus vanuit gaan dat de privacy dik in orde is. Dit in tegenstelling tot de app van de overheid die afgelopen weekend werd gepresenteerd.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.