in ,

De Corona Check App nu landelijk beschikbaar

de corona check app

Een paar weken terug hadden we al gehoord dat het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam een app had ontwikkeld om een inschatting te maken over een mogelijke corona besmetting. Helaas was die app toen alleen beschikbaar voor Amsterdamse inwoners. Vanaf vandaag is de app landelijk beschikbaar.
Let op: dit is niet de app waar de overheid het over heeft!

Hoe werkt het?

Als je ‘De Corona Check‘ app opent kun je jouw gezondheidsgegevens invoeren. Denk hierbij aan je temperatuur, en luchtwegklachten. Op basis van de symptomen die jij hebt ingevuld wordt dan gekeken hoe waarschijnlijk het is dat je het virus draagt. Dit wordt beoordeeld vanuit zeven ‘regiecentra’ verspreid over heel Nederland. Verpleegkundigen, (huis)artsen, en artsen in opleiding zullen jouw klachten bekijken en advies geven indien nodig. Als zij een medische reden zien om jou persoonlijk te spreken, zullen zij binnen 24 uur contact met jou opnemen. Indien de klachten boven een bepaalde waarde komen kun je een telefoontje verwachten. Het advies kan luiden dat je naar de huisarts moet, of je kan direct doorverwezen worden naar het ziekenhuis.

Bekijk ook:
Wat zijn de meest bedreigde diersoorten?

Hoe zit het met de privacy?

De Corona Check app is gebaseerd op een bestaande medische begeleidingsapp van Luscii. Die app wordt vooralsnog gebruikt voor patiënten met chronische ziekten. De Luscii app wordt al in de helft van de Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Tevens wordt deze app ook ingezet in Zweden, Denemarken en Engeland. We kunnen er dus vanuit gaan dat de privacy dik in orde is. Dit in tegenstelling tot de app van de overheid die afgelopen weekend werd gepresenteerd.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

monster van Lochness

Bigfoot en vier andere mythische wezens

daklozen

Aanpak daklozen moet drastisch veranderen