monster van Lochness
Saved Read later
Deel dit bericht

Bigfoot en vier andere mythische wezens

We hebben allemaal weleens gehoord van Bigfoot. Er zijn talloze boeken, films en documentaires over dit harige mythische wezen gemaakt en bijna net zoveel mensen zeggen dat ze bigfoot in het echt hebben gezien, al dan niet zwaaiend of met een brede glimlach vanachter een boom. Maar is hij echt? Laten we Bigfoot en vier van zijn vrienden eens onder de loep nemen.

Sasquatch en Yeti

Bigfoot wordt ook wel Sasquatch genoemd en is de bruine variant van de Yeti, een witte bigfoot dat het Himalayagebergte onveilig maakt. Sasquatch leeft in de bossen van Amerika. Er gaan de wildste geruchten de ronde over dit harige aapachtige monster van 2,5 meter lang dat op twee benen loopt. Zo zouden houthakkers dit wezen regelmatig zien, en daar praten ze in de kroeg natuurlijk graag over. Bigfoot is inmiddels legendarisch, en dat is goed voor het toerisme in de onopvallende dorpjes waar normaal geen hond komt. Hieronder zie je de meest opvallende verschijningen van Bigfoot.

Chupacabra

Als je een geitenboerderij in Midden-Amerika hebt dan kun je maar beter met een nachtkijker en jachtgeweer op het dak gaan liggen, want de kans bestaat dat ‘La Chupacabra’ jouw geitenpopulatie leeg wilt drinken. Er wordt in die streek regelmatig dood vee gevonden dat volledig is ontdaan van het bloed in hun lichamen. Er gaan verschillende complottheorieën de ronde. Zo zou het wezen een mislukt biologisch wapen van het leger zijn, en zou het een buitenaards wezen zijn dat is ontsnapt uit area 51. Bekijk het filmpje en oordeel zelf.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Het monster van Loch Ness

Als je nog nooit van dit mythische monster hebt gehoord dan ben je waarschijnlijk nog meer prehistorie dan dit wezen zou moeten zijn. Loch Ness is een groot meer in Schotland. In dit meer zwemt volgens de Schotten een monster rond dat gigantische afmetingen heeft. Er worden vergelijkingen gemaakt met de Plesiosaurus, een dier dat in de prehistorie rond heeft gezwommen. Er zijn verschillende waarnemingen gedaan, er zijn nog steeds mensen die claimen bewijs te hebben van het bestaan van dit monster. Maar professionele onderzoekers hebben jarenlang onderzoeken gedaan met sonarapparatuur en duikers, zonder resultaat. Maar ook in dit geval is het in stand houden van de sage een goede bron van inkomsten voor de plaatselijke middenstand.

De wolpertinger

Dit wezen komt uit de Beierse folklore. Als je daar een boswandeling gaat maken dan moet je uitkijken dat je niet over een wolpertinger struikelt. Een wolpertinger ja, spreek dat maar eens uit na een paar halve liters weissbier. Dit wezen bestaat uit lichaamsdelen van verschillende dieren. Vaak heeft dit wezen de vleugels van een fazant, het lichaam van een eekhoorn en de kop van een konijn, met een gewei erop. Dus als je er eentje tegenkomt, maak een foto, om te bewijzen dat het echt niet aan de drank lag.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Kraken

Noorse schippers waren (en zijn misschien nog steeds) doodsbang voor dit enorme mythische zeemonster. Volgens de sage komt dit beest naar de oppervlakte om hele schepen met hun bemanning naar de diepte van de zee te trekken. Er zijn aantekeningen van vroeger te vinden waarin schippers dachten eilanden te zien, maar het tentakels en koppen van een reusachtig monster bleken te zijn. De vergelijking met een inktvis werd gemaakt, maar dan eentje die het kernafval van Tsjernobyl heeft gegeten of zo. Dit monster werd prachtig weergegeven in de film ‘Pirates of the Carribean’.

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.