Coldcase: Waar is Tanja Groen? De droevige feiten van ‘93 tot nu 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Coldcase: Waar is Tanja Groen? De droevige feiten van ‘93 tot nu

31 augustus 1993. De uit Schagen afkomstige studente Tanja fietst vanaf een studentenfeest in Maastricht terug naar haar studentenflat in Gronsveld. Het is even na middernacht. De volgende dag blijkt dat Tanja nooit thuis is aangekomen. Vanaf die dag lopen alle sporen dood. Ook haar fiets is tot nu toe niet gevonden.

Concrete tip: het coldcaseteam moést wel aan de slag

Een graf dat op 1 september van dat jaar werd gebruikt voor een overledene, is afgelopen dinsdag door het coldcaseteam van de politie, in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut, geopend. Dit omdat het kerkhof langs de route ligt, die Tanja destijds afgelegd zou moeten hebben. De reden van het openen van het graf zou een specifieke tip zijn. Helaas heeft de zoekactie weer niets opgeleverd.

Het coldcase team moest wel aan de slag met een concrete tip over de vermissing van Tanja Groen

Hoe kan het zijn dat iemand zomaar van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn? Na 27 jaar is er nog steeds geen enkel aanknopingspunt dat leidt tot de oplossing van haar verdwijning. Wat zijn de feiten tot nu toe? Hoe is het met haar ouders en hoe moet het nu verder in deze zaak?

Tevergeefs wachten op het treinstation in Schagen

Voordat Tanja die bewuste avond verdwijnt, belt ze nog met haar moeder om te zeggen dat ze niet donderdag, maar vrijdag thuiskomt. Niet wetende dat de thuiskomst veel langer op zich zou laten wachten dan toen werd gepland. Tanja’s moeder Corrie zou haar die vrijdag verwelkomen op het treinstation van Schagen. Na een uur werd het duidelijk dat Tanja niet kwam. Eenmaal thuis werd moeder Corrie gebeld door haar studievrienden. Ze vertellen haar dat ze al vanaf het feestje geen contact meer hebben gehad met Tanja.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Tanja's moeder Corry wacht tevergeefs op het treinstation van Schagen

Moeder Corrie raakt in paniek. Toch stroomden er regelmatig tips binnen waardoor de hoop op Tanja’s terugkeer groeide. Tevergeefs. Elke keer week bleken de tips niet waardevol te zijn. Na verloop van tijd heeft Peter R. de Vries zich hard gemaakt voor deze zaak. Dit deed hij al eerder succesvol in de zaak van Nicky Verstappen. Toch stagneert het onderzoek keer op keer. Er werd geen één aanknopingspunt gevonden. Zelfs de fiets van Tanja is nooit teruggevonden.

vonden ze maar een arm of een been. Dan kunnen we het eindelijk afsluiten

De kleindochter van haar ouders is op dit moment zelfs ouder dan dat Tanja was bij haar verdwijning. Het gemis blijft. Tanja, die dit jaar 43 zou zijn geworden, lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Zomaar opgelost, in het niets. Deze ambitieuze dame had getrouwd kunnen zijn en lieve kinderen kunnen hebben. Wie weet leeft ze ergens anders een anoniem leven? Maar kan dat eigenlijk wel zonder ooit ook maar één kleine aanwijzing te vinden?Er is geen lichaam dus officieel is Tanja Groen niet dood. Dat betekent voor haar ouders ook dat ze het verlies van hun dochter niet kunnen verwerken. De wond blijft open. Zeker als een waardevolle tip wéér niets oplevert. Telkens weer die hoop, en telkens wordt je weer teruggeworpen in je eigen verdriet.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Het dossier van Tanja Groen blijft open

Hoewel het dit jaar 27 jaar geleden is dat Tanja op mysterieuze wijze verdween, geeft het coldcaseteam van de politie aan het dossier niet te zullen sluiten. Daar zijn we blij mee. Want meer dan ooit gunnen we haar ouders én Tanja zelf de rust die zo hard nodig is.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.