Besmettingen na clubavond Enschede lopen hard op  13
Besmettingen na clubavond Enschede lopen hard op 
Saved Read later
Deel dit bericht

Besmettingen na clubavond Enschede lopen hard op 

De mensen die een bezoek brachten aan de discotheek Aspen Valley kregen geen leuk bericht na afloop van hun avondje uit. Eindelijk mochten de deuren weer open van de disco’s vorige week na een gedwongen sluiting van ruim anderhalf jaar. Nu blijken er maar liefst 600 bezoekers positief getest. De gezondheidsdienst is druk bezig met het bron-contactonderzoek. Zij willen in beeld krijgen hoe de eerste clubavond is verlopen en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Bezoekers die in de disco aanwezig zijn geweest worden opgeroepen om zich te laten testen.

Hoe kon dit gebeuren na overleg negatieve testen?

Vrijdag meldde de GGD dat er 165 besmettingen waren geteld en dat er zeker 60 terug te leiden waren naar de Twentse disco. Het verhaal klinkt een beetje vreemd omdat de bezoekers vooraf een negatieve corona-test moesten tonen. Desondanks zijn er toch zoveel besmettingen gemeld. Het is onduidelijk hoe dit kon gebeuren. Er wordt gespeculeerd dat er wellicht met de QR-codes gesjoemeld is onder de jongeren.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Geruchten over valse QR-codes

Er gaan al langer geruchten rond dat er makkelijk met de codes geknoeid kan worden en op welke manier men dit kan doen. Het is niet vreemd te denken dat dit misschien in Twente ook gebeurd is. Er hoeft maar één valse code te circuleren om dit soort uitbraken te veroorzaken. Of het in dit geval zo is gegaan is nog niet bekend maar zal ongetwijfeld goed uitgezocht worden.

Of er sprake is van de Delta-variant is op dit moment nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de GGD zegt dat ze minstens nog twee weken nodig hebben om daarachter te komen. Eerder kan men hier nog geen uitspraak over doen.

Nog geen maatregelen

De GGD wil dat iedereen die zich onder de feestvierders begaf zich laat testen op het corona virus. Ook voor degene die geen klachten hebben. Zij willen hiermee een zo compleet mogelijk beeld schetsen van de situatie die avond. Men moet de komende dagen afwachten tot het een en ander duidelijk wordt. Op dit moment worden er nog geen maatregelen getroffen. Andere discotheken in de regio Twente mogen gewoon open gaan, Aspen Valley blijft uit voorzorg op slot.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.