Basisschool in Arnhem geeft les op zolder
Saved Read later
Deel dit bericht

Basisschool in Arnhem geeft les in de lerarenkamer en in de kelder

Kun jij je basisschooltijd nog herinneren? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid gewoon les gekregen in een gezellig klaslokaal. Misschien met kleurrijke tekeningen op de ramen en knutselwerkjes aan het prikbord. Op een basisschool in Arnhem krijgen kinderen op een wel heel bijzondere plek les. En dat heeft alles te maken met het grote ruimtegebrek.

Bijzondere plekken

Een basisschool in het Gelderlandse Arnhem heeft besloten om buiten de klaslokalen les te gaan geven. De afgelopen jaren heeft de school zoveel leerlingen erbij gekregen, dat het huidige schoolgebouw veel te klein is geworden en de klassen te groot voor de beschikbare lokalen.

Daarom krijgen enkele klassen voortaan les in de lerarenkamer, op de zolder én zelfs in de kelder van de school. “Iedere ruimte die beschikbaar is in de school, wordt gebruikt voor de lessen” verklaarde de directeur tegenover nieuwsbronnen. Zo krijgen de bovenbouw klassen les in de kelder.

Dat is niet alleen vervelend voor het ruimtegebrek, maar ook voor de gezelligheid in de klas. “Er is geen ruimte om spullen neer te zetten of om op te hangen. Ook zijn de kinderen verplicht om in het geïmproviseerde lokaal te blijven werken en niet de kans krijgen om een rustige plek op te zoeken.

Bekijk ook:
7 sneeuw feitjes die jij nog niet wist

Té kleine basisschool

Ook buiten de school is het ruimtegebrek genoeg zichtbaar. “Het fietsenrek puilt uit en ook op het schoolplein zelf is er geen ruimte om extra lokalen te plaatsen.” De plotselinge groei van de school zagen de directeur en de gemeente Arnhem niet aankomen.

De meest logische stap is natuurlijk om te verhuizen naar een nieuw schoolgebouw. Maar dat lijkt nog niet zo makkelijk te zijn. “Veel plek voor een nieuw gebouw is er niet.” Het is dus nog maar de vraag wanneer de Arnhemse school een nieuw schoolgebouw kan betrekken en de deur van de lerarenkamer weer dicht kan.

“Leuk en benauwd in het lokaal”

Ook de leerlingen van de school reageren op de bijzondere lokalen. “Het is best grappig om les te krijgen op zolder of in de kelder. Maar we merken wel dat het snel benauwd wordt en dat is niet zo fijn.”

971

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.