Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Een feestje in het hoofdkantoor van Apple, want de techreus heeft eindelijk de smartphonekroon overgenomen van Samsung, na een indrukwekkende 12 jaar van Koreaanse technologische heerschappij. Het is een revolutie in de wereld van mobiele telefoons, waarbij Apple een recordaantal van maar liefst 234,6 miljoen verkochte iPhones aantikte in 2023. Hiermee lieten ze Samsung met een verkoop van 226,6 miljoen exemplaren achter zich.

Het verhaal achter de overwinning

Volgens de cijfers van de International Data Corporation (IDC) is deze overwinning van Apple toe te schrijven aan verschillende ontwikkelingen, waaronder de groeiende voorkeur voor geavanceerde apparaten die nu meer dan 20% van de markt in beslag nemen. Maar laten we niet vergeten dat de kers op de taart de lancering van de iPhone 15 in september was, waarmee Apple de lat nog hoger legde.

De laatste keer dat een bedrijf dat niet Samsung heet de top van de smartphonemarkt bereikte, was in 2010. En nu, in 2023, schrijft Apple geschiedenis door de leiding te nemen. Met een marktaandeel van 20,1% heeft het Amerikaanse techbedrijf, niet alleen de kroon van omzet en winst, maar nu ook van volume.

IDC wijst ook op een steeds meer verdeelde markt voor smartphones met het Android-besturingssysteem, waarbij opkomende concurrenten zoals Transsion, Xiaomi, Honor en Google terrein winnen. De opkomst van Huawei's goed ontvangen producten in China heeft eveneens bijgedragen aan de omzetdaling van Samsung, volgens IDC.

Samsung of toch een iPhone: Welke geeft je de meeste waarde voor je geld?

Apple mag Samsung dan inmiddels voorbij zijn als populairste merk, de discussie over wie de beste telefoon biedt blijft waarschijnlijk nog wel even bestaan. Hoewel het voor een groot gedeelte een kwestie van smaak is, kunnen we toch een kleine vergelijking maken tussen beide merken als het aankomt op wie nu precies de meeste waarde biedt voor je geld.

Laten we beginnen met Samsung. De Zuid-Koreaanse telefoonmaker staat bekend om zijn indrukwekkende specificaties en hardware die nagenoeg niet te evenaren is. Als je op zoek bent naar een telefoon die krachtig is en je het nieuwste van het nieuwste biedt, is een Samsung S23 wellicht iets voor jou. Maar, en hier komt het, de waarde van een Samsung-telefoon kan soms sneller dalen dan bij een iPhone het geval is.

Laten we eens een kijkje nemen aan de andere kant van het spectrum – de wereld van iPhones. De nieuwste iPhone 15 is als een fashion statement in de techwereld, en als je er een in je handen krijgt, zul je waarschijnlijk met een glimlach van oor tot oor rondlopen. Maar, laten we eerlijk zijn, iPhones zijn niet goedkoop. Als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, kun je ook overwegen om een oudere iPhone te kiezen, zoals de iPhone 14. Ondanks dat je ook voor dit model nog een flink bedrag betaald. Bovendien liggen de reparatiekosten van iPhones gemiddeld een stuk hoger dan die van een Samsung.

Dus, wat is nu uiteindelijk de beste keuze? Een Samsung die je mogelijk meer waarde voor je geld geeft in termen van specificaties, maar misschien wat sneller in waarde daalt? Of juist de glanzende iPhone die wat duurder is, maar die je gemakkelijker kunt doorverkopen als je weer wilt upgraden? Beiden hebben zo hun voor- en nadelen, en daarom lijkt het ons beter om het er voor nu maar op te houden dat de keuze vooral ligt aan je eigen unieke smaak en wensen!

Poll Voor welk merk kies jij bij je volgende telefoon?

Apple50%
Samsung32.1%
Een ander merk17.9%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

237

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.