Anus-ademtechniek, werkt dit ook bij mensen? 12
anus ademhaling
Saved Read later
Deel dit bericht

Anus-ademtechniek, werkt dit ook bij mensen?

Uit onderzoek door Japanse wetenschappers blijkt dat zoogdieren door de anus zuurstof kunnen opnemen als zij in nood verkeren. Mensen behoren ook tot de groep zoogdieren zoals wij allemaal weten. Is dit een nieuwe techniek om mensenlevens te kunnen redden? 

Afgelopen vrijdag verscheen er een gepubliceerd onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift Med. Japanse wetenschappers hebben een bijzonder onderzoek gedaan bij zoogdieren. Zij zeggen dat zoogdieren in noodgevallen via de anus zuurstof kunnen opnemen. De resultaten bieden kansen voor menselijke patiënten. Deze potentiële beademingstechniek zou mensenlevens kunnen gaan redden.

Mensen en veel diersoorten krijgen zuurstof binnen via de longen of kieuwen. Sommige vis en spinsoorten hebben in noodgevallen een noodsysteem om te kunnen overleven. Namelijk zuurstofopname via de anus. De Japanse onderzoekers wilden weten of dit ook mogelijk is bij muizen, ratten en varkens aangezien zoogdieren hetzelfde ademhalingssysteem hebben als de mens.

Nadat er was dus was vastgesteld, in een ander onderzoek, dat bepaalde vis en spinsoorten in noodsituaties via de darmen adem kunnen halen, besloot het Japanse team onderzoek te doen bij zoogdieren om te kijken of dit ook bij deze dieren het geval is.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Zuurstof via klysma

Er werden experimenten uitgevoerd bij varkens, ratten en muizen. De dieren werd zuurstof onthouden en kregen vervolgens via de anus zuurstof toegediend. Dit gebeurde via gas of vloeistof wat verrijkt was met zuurstof. De dieren kregen een klysma. Dit is een slang die in de anus wordt ingebracht. Aan die zak zit de zak met vloeistof gekoppeld.

De onderzoekers wreven over het gebied rond de anus om de zuurstofopname te stimuleren. De onderzoekers probeerde deze stimulatie ook met een speciale vloeistof omdat mensen zo’n behandeling niet op prijs zouden stellen. Dit werkte goed. Deze vloeistof is als veilig bestempeld.

Methode werkt

Met beiden methoden bleken de zoogdieren meer zuurstof op te nemen waardoor hun gedrag weer normaal werd. De hoeveelheid zuurstof samen met de vloeistof werd opgenomen in het lichaam en veroorzaakte geen schade. De dieren overleefden dit experiment langer dan werd verwacht.

Mensenlevens redden via anus werkt

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Deze anus-ademtechniek kan effectief zijn bij zoogdieren die in een noodsituatie verkeren, claimen de Japanse onderzoekers. Wellicht zou deze techniek ook mensenlevens kunnen redden bij personen die in ademnood verkeren. Als er geen beademingsmachines beschikbaar zijn, of als de behandeling door de keel niet werkt, kan overgegaan worden tot deze nieuwe behandeling door de anus.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.