in ,

27.000 medewerkers van Porsche krijgen bijna 10 mille bonus

Tesla vermindert juist het salaris

Porsche auto

Bijna alle bedrijven hebben op dit moment te maken met een daling van de winst, en veel werkzaamheden liggen stil. Maar dat weerhoudt Porsche er niet van om dit jaar opnieuw, zoals elk jaar, een bonus te geven van 9700 euro. Dat is best bizar wanneer je ziet dat Tesla zijn medewerkers juist minder loon gaat betalen.

Geen productie, wel bonus

Op dit moment staan alle werkzaamheden rondom de productie stil bij Porsche. Toch hebben zij ervoor gekozen om de bonus uit te keren. Van de 9700 euro zal 9000 direct naar de werknemer gaan, en 700 euro is een bijdrage aan de oudedagsvoorziening. Het bedrijf heeft wel specifiek gevraagd om een gedeelte van het geld te doneren aan het goede doel wegens de huidige crisis.

Omzetrecord

Het afgelopen jaar was een topjaar voor Porsche. Het omzetrecord stond aan het eind van vorig jaar dan ook op 28,5 miljard euro. Helaas moesten zij ook een boete betalen van 535 miljoen euro wegens een sjoemeldieselaffaire. Uiteindelijk bleef er dus nog zo’n 2,8 miljard euro aan winst over. Dit is ongeveer tien procent minder dan het jaar daarvoor.

Tesla vermindert juist lonen

Bij Tesla zitten ze helemaal niet te denken aan een bonus. Daar worden de lonen juist minder vanaf aanstaande maandag. Zij voelen zich gedwongen om dit te doen zodat het bedrijf nog boven water blijft. Topmanagers zullen dertig procent van hun loon moeten missen, bedrijfsleiders twintig procent en het overige persoon tien procent. Een aantal medewerkers worden ook met onbetaald verlof gestuurd. Zo zie je dus hoe veel verschil er in een aanpak kan zitten van twee bedrijven in dezelfde crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.