Porsche auto
Saved Read later
Deel dit bericht

27.000 medewerkers van Porsche krijgen bijna 10 mille bonus

Bijna alle bedrijven hebben op dit moment te maken met een daling van de winst, en veel werkzaamheden liggen stil. Maar dat weerhoudt Porsche er niet van om dit jaar opnieuw, zoals elk jaar, een bonus te geven van 9700 euro. Dat is best bizar wanneer je ziet dat Tesla zijn medewerkers juist minder loon gaat betalen.

Geen productie, wel bonus

Op dit moment staan alle werkzaamheden rondom de productie stil bij Porsche. Toch hebben zij ervoor gekozen om de bonus uit te keren. Van de 9700 euro zal 9000 direct naar de werknemer gaan, en 700 euro is een bijdrage aan de oudedagsvoorziening. Het bedrijf heeft wel specifiek gevraagd om een gedeelte van het geld te doneren aan het goede doel wegens de huidige crisis.

Omzetrecord

Het afgelopen jaar was een topjaar voor Porsche. Het omzetrecord stond aan het eind van vorig jaar dan ook op 28,5 miljard euro. Helaas moesten zij ook een boete betalen van 535 miljoen euro wegens een sjoemeldieselaffaire. Uiteindelijk bleef er dus nog zo'n 2,8 miljard euro aan winst over. Dit is ongeveer tien procent minder dan het jaar daarvoor.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Tesla vermindert juist lonen

Bij Tesla zitten ze helemaal niet te denken aan een bonus. Daar worden de lonen juist minder vanaf aanstaande maandag. Zij voelen zich gedwongen om dit te doen zodat het bedrijf nog boven water blijft. Topmanagers zullen dertig procent van hun loon moeten missen, bedrijfsleiders twintig procent en het overige persoon tien procent. Een aantal medewerkers worden ook met onbetaald verlof gestuurd. Zo zie je dus hoe veel verschil er in een aanpak kan zitten van twee bedrijven in dezelfde crisis.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.