Zo schrik je inbrekers af 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo schrik je inbrekers af

Wist je dat er in Nederland elk jaar tienduizenden diefstallen plaatsvinden? Elk jaar zijn duizenden woningen, panden en andere gebouwen het slachtoffer van een inbraak en daarmee is de kans niet ondenkbaar dat inbrekers het ooit op jouw spullen hebben voorzien. Toch heb je de kans op een inbraak voor een groot deel zelf in de hand, want met een paar ingrepen kan je de meeste inbrekers afschrikken. Lees snel verder, want in dit artikel leggen we uit hoe je dat kan doen.

Goed om te weten: de meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dit zijn inbrekers die op zoek gaan naar een makkelijk doelwit en snel hun slag willen slaan. Zorg er dus voor dat jouw huis of pand geen makkelijk doelwit vormt en dan heb je al een groot deel van de inbrekers weggejaagd.

Hekwerk

Een manier om je huis of pand onaantrekkelijk te maken voor inbrekers is door een solide hekwerk te plaatsen. Plaats rondom het hele terrein een hoogwaardig spijlenhekwerk en zorg ervoor dat het gebied alleen nog maar te betreden is via een tuinpoort of schuifpoorten.

Een goed hek heeft een afschrikkende werking en hiermee heb je de meeste inbrekers al weggejaagd voordat ze ook maar iets willen beginnen. Daarnaast kunnen inbrekers het terrein misschien nog wel betreden, maar het wordt voor ze toch erg moeilijk om veel spullen mee te nemen. Een hekwerk is daarom een van de beste manieren om inbrekers af te schrikken.

Zo schrik je inbrekers af 16

Camera's

Inbrekers willen graag ongezien te werk gaan. Om deze reden kan je de boeven ook afschrikken met behulp van camera's. Plaats een paar camera's op je terrein en voortaan wordt alles in de gaten gehouden. Inbrekers hebben daar meestal geen behoefte aan. Zij zullen een pand of huis met camera's liever overslaan. Een nieuw doelwit zoeken is voor hun namelijk veel makkelijker.

Bekijk ook:
Hoeveel woningen zijn er in Nederland?

Verlichting met sensor

Een inbreker bezorg je pas echt hartkloppingen met een verlichting die aangesloten is op een bewegingssensor. Als de sensor de inbreker in de gaten krijgt, gaat het licht gelijk aan. Op deze manier ontstaat er als het ware een spotlight effect en daar zit je als inbreker echt niet op te wachten. Reken er maar op dat de meeste inbrekers dan heel snel weer weg zijn.

Zo schrik je inbrekers af 17

Veel activiteit

Een inbraak vindt meestal plaats bij een lege woningen en panden. Op deze manier kunnen ze ongestoord te werk gaan en dat vinden de meeste inbrekers wel prettig. Woningen en panden met veel (onregelmatige) activiteit zijn voor inbrekers daarom een stuk onaantrekkelijker.

Je kunt natuurlijk niet altijd op dezelfde plek blijven, maar het is wel mogelijk om activiteit te simuleren. Tegenwoordig heb je namelijk genoeg slimme technologie, waarmee lichten – en andere apparaten – automatisch aan en uit gaan. Op deze manier lijkt er bijna altijd wel activiteit te zijn en daarmee schrik je inbrekers weer af.

Bekijk ook:
Poll: Waar in Nederland zou je liever wonen?

Luid alarm

Een luid alarm is ook altijd een aanrader voor mensen die inbrekers willen afschrikken. Met een alarm kan je inbrekers betrappen en als er vervolgens een luid geluid klinkt, zullen de boeven snel het hazenpad kiezen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.