Zo mooi kunnen handgemaakte schilderijen zijn 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo mooi kunnen handgemaakte schilderijen zijn

Een meesterwerk aan de wand zou iedereen wel willen. Helaas zijn originele werken van meesterschilders vaak uniek. Als er al meerdere schilderijen als een serie zijn gemaakt zijn deze vaak in bezit van overheden, musea en kunsthandelaren. Populaire schilderijen zijn daardoor onbetaalbaar. Toch is het mogelijk om een kunstwerk van Van Gogh, Monet of Mondriaan aan de wand te hebben: handgemaakte reproductie schilderijen bieden de oplossing!

Het reproductieproces

Het reproductieproces bestaat uit zes stappen. Net als de meesters beginnen ook professionele schilders die zich bezighouden met reproducties met een potloodschets. De kunstenaars kijkt hier vooral naar de compositie.

In de tweede stap begint de schilder met de onderlaag. Er wordt nog niet gekeken naar details en met grote vlakken worden de achtergrond en grotere objecten aangeduid. Licht, schaduw, kleuren en texturen worden nauwelijks gebruikt. Pas in de derde fase wordt er gelet op specifieke vormen. Door meerdere kleuren toe te voegen en de verhoudingen tussen licht en donker aan te duiden komt er langzamerhand meer diepte in het schilderij.

Bekijk ook:
Je woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Dit zijn de nieuwste vloeren-trends

Door het schilderij regelmatig te laten drogen voordat er een nieuwe laag overheen wordt geverfd ontstaat er een textuur op het doek. De vierde stap is dan ook het kopiëren van de textuur die het originele werk ook heeft. Dit is een technisch proces, want iedere meester heeft een eigen stijl en techniek. De kunstenaar maakt gebruik van diverse penselen, soorten olieverven en schildertechnieken om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Laag voor laag ontstaat er meer detail en kunnen objecten worden geïdentificeerd.

In de vijfde fase gaat de schilder in op de details. Met precieze nauwkeurigheid worden kleuren en schaduwen aangebracht. Door te letten op kleurintensiteit en details wordt het handgemaakte schilderij zo precies mogelijk gekopiëerd.

De laatste stap gaat om the finishing touch. Een tweede kunstenaar bestudeert het werk uitvoerig en kaart eventuele details uit die nog verbeterd kunnen worden. Pas na goedkeuring van een tweede kunstenaar wordt het schilderij als ‘af’ beschouwd. Het wordt dan gefotografeerd en een voorbeeld wordt per email toegestuurd. Na goedkeuring van de klant blijft het schilderij een paar dagen drogen, waarna het klaargemaakt wordt voor verzending. Dat kan in een stevige, kartonnen koker, maar doorgaans worden werken opgespannen of ingelijst. 

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Zo mooi kunnen handgemaakte schilderijen zijn 15

Levensechte kopieën van het origineel

Het reproduceren van een schilderij vergt veel tijd. Het is dan ook belangrijk dat iedere kunstenaar die handgemaakte schilderijen maakt over de juiste ervaring en expertise beschikt. Vaak specialiseren reproductie schilders zich in een specifiek genre, zoals dieren, landschappen of mensen. Dit om ervoor te zorgen dat een reproductie schilderij op hoge kwaliteit wordt gemaakt en het echt op het origineel gaat lijken. Handgemaakte schilderijen worden gemaakt met eco-vriendelijke olieverf en een linnen canvas, waardoor er na enkele weken een echt meesterwerk is ontstaan.

Zo mooi kunnen handgemaakte schilderijen zijn 16

Kopieër de meesters of laat een uniek werk maken

Handgemaakte schilderijen zijn de perfecte keuze voor reproducties van meesterwerken, maar je kunt ook een handgemaakt schilderij laten maken van een foto. Je kunt bijvoorbeeld foto’s van familie, vrienden of huisdieren laten naschilderen door een professionele kunstenaar.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.