Zo ga je om met moeilijke mensen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo ga je om met moeilijke mensen

We hebben allemaal weleens te maken met mensen die je tenen doen krommen van ergernis. Van die types die als een onderhuidse spin via je ruggengraat je hersenen inkruipen, om daarna alle irritatiesnaren strak aan te trekken. Of je hebt te maken met mensen die alles en iedereen afkraken, zoals die ene collega of familielid, die alles beter weet en beter heeft. Je ontkomt soms niet aan ze, dus wij gaan je helpen. Hieronder lees je hoe je ze aan kunt pakken, zo ga je met moeilijke mensen om.

Energiezuigers

Dit zijn types die constant je aandacht vragen. Deze mensen klampen zich aan je vast bij elke gelegenheid en willen overal bij geholpen worden. Ze vragen telkens om advies, zelfs als ze een drankje moeten inschenken op een verjaardag. Ze roepen je naam om de vijf seconden, waardoor een gesprek met een ander persoon onmogelijk wordt. Dit vreet energie, hadden ze maar een pauze-knop, of een zelfdestructie-button.

Zo pak je ze aan.

Negeer ze zoveel mogelijk. Uit beleefdheid luister je vijf minuten naar hun klaagzang en daarna zeg je vriendelijk dat je even met een ander gaat praten. Worden ze boos? Mooi, dan ben je in ieder geval van ze af.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Negatieve mensen

Negatieve mensen kraken alles af en zien nergens het positieve van in. Als je een nieuwe jurk laat zien dan maakt deze je dik, als je een nieuwe auto hebt gekocht dan past de kleur niet bij de boom in de straat en ga vooral niet naar de kapper, want dat kapsel staat jou veel te slecht voor dat geld. Bovendien zijn deze mensen vaak een storende factor op feestjes, want feestjes zijn stom en saai in hun beleving.

Zo pak je ze aan

Je kan een gloeiend hete bitterbal in zijn of haar gezicht gooien, maar het kan ook subtieler. Als je afkeurend je hoofd schudt krijgt de negatieveling misschien in de gaten dat hij of zij wat verkeerds heeft gezegd. Lukt dat niet? Dan ga je lekker aan de andere kant van de kamer staan, bij de positieve mensen.

De bemoeial

De bemoeial weet alles beter. Dit type energievreter weet altijd alles beter dan iedereen, heeft overal verstand van en staat vooraan als het gaat om het geven van ongevraagd advies. Bovendien hebben deze mensen altijd alles mooier, duurder en beter dan jij. Ze zijn overtuigd van hun eigen gelijk, ook al is dat vaak niet zo. Zelfs als diegene zelf geen kinderen heeft zullen opvoedtips van dit figuur jou ten deel vallen.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Zo pak je ze aan

Google is je beste vriend. Als hij iets beter weet dan confronteer je hem gewoon met de waarheid door deze op te zoeken op Google. Al zou hij zijn ongelijk niet toegeven. Verder is negeren een goed wapen. Als de bemoeial het idee krijgt dat er niet wordt geluisterd dan verzwakt zijn boog met pijlen van ongevraagd advies.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.