in ,

Wat is de volgende stap naar duurzaamheid?

We proberen steeds duurzamer te leven, en er komen steeds betere innovaties op de markt. Toch kan het af en toe lastig zijn om te bepalen wat nu de volgende stap gaat zijn in jouw duurzame leefstijl. Gelukkig hebben wij het antwoord voor jou, en het is er een waar je niet gelijk aan zou denken.

Ondergoed

Ja ja, daar had je niet aan gedacht! We proberen altijd zo duurzaam mogelijk te leven door het voedsel wat we maken, de producten die we gebruiken en de energie die we verbruiken. Maar we denken eigenlijk nooit aan ons ondergoed. Ook ons ondergoed kan gewoon duurzaam zijn. Tevens is het ook gewoon fijn om duurzaam ondergoed te hebben, want wie wil er nu om de zoveel tijd zijn onderbroeken verplicht vervangen omdat ze al versleten zijn? We hebben al velen soorten voorbij zien komen, maar tot nu toe is Mellowood toch wel de beste variant die wij gevonden hebben. Maar wat is Mellowood nu precies?

Bekijk ook:
Hoe jouw mening ertoe doet in de modewereld

Wat is Mellowood?

De term Mellowood staat voor een unieke en duurzame stof waarvan Undiemeister de exclusieve licentie heeft. Het is zijdezacht met een snelle vochtopname en sneldrogend. De voordelen van het dragen van Mellowood underwear is dat het maximaal ventileert, anti-bacterieel is en nauwelijks zijn vorm verliest. Ook na het wassen blijven de kleuren altijd mooi. De exclusieve licentie maakt het wel zo dat het maar op één plek beschikbaar is, maar dat maakt het misschien ook juist weer fijn. Je hebt daardoor niet te maken met allerlei verschillende prijzen en weet gelijk waar je aan toe bent.

Wat is het verschil met bamboe?

Uiteraard zijn er wel meer soorten materialen die duurzaam zijn als het om ondergoed gaat, maar je moet Mellowood in principe zien als de next generation. Bamboe kan bijvoorbeeld wel krimpen of pillen, en belooft ook niet altijd kleurvastheid. Daarnaast hoeft bamboe ondergoed niet altijd duurzaam geproduceerd te zijn. Natuurlijk betekent dit niet dat bamboe ondergoed gelijk slecht is, het is nog altijd duurzamer dan ‘gewoon’ ondergoed. Dus koop gewoon lekker die Mellowood boxershorts in plaats van die bamboe boxershorts en weet dat jij nog beter bezig bent om duurzaam te leven!

Bekijk ook:
Zo bescherm je je mobiele telefoon optimaal

Waarom is het belangrijk om duurzaam te leven?

Eerlijk gezegd merken we langzaam maar zeker dat de manier van ons leven toch wel invloed heeft op de aarde. We zijn dan ook de afgelopen jaren flink bezig geweest met manieren vinden om onze bijdrage hierin te verminderen. Zo zijn er bijvoorbeeld al energiezuinige auto’s, moeten we steeds vaker gebruik maken van groen gas en wordt er op veel plekken al een verbod gemaakt voor plastic. Maar wij vinden dat als je iets goed wilt doen, dat je er ook honderd procent voor moet gaan. Tevens bespaart het jou ook nog eens geld als je duurzaam leeft. Duurzame producten zijn meestal van betere kwaliteit waardoor je minder vaak nieuwe setjes moet kopen. Het is toch wel fijn als je niet elke keer nieuwe onderbroeken mee moet nemen omdat er alweer gaten in zitten, toch?

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Week 42 Nieuwsquiz

flevosap appelsap

Albert Heijn haalt Flevosap Appelsap uit schappen om giftig goedje